Louis Blouwe staat er stilaan weer

Louis Blouwe. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Vorig jaar gooide een knieschijfbreuk roet in het eten van Louis Blouwe, maar nu is de 19-jarige tweedejaarsbelofte uit Izegem terug van weggeweest. “Vorige winter heb ik er veel voor gedaan, al had ik er ondanks mijn zege in Sint-Maria-Lierde meer van verwacht.”

“Het seizoen kon ik goed aanvatten in Gent-Staden. Ik maakte mee de koers, maar finaal werd het een massasprint waarin ik 14de werd. Twee weken later kon ik in de Omloop van het Waasland sprinten naar een 19de stek. Daarna liep het wat minder. De uitslagen bleven uit. Maar sinds de Essor Breton, een vierdaagse rittenwedstrijd in Frankrijk, beschik ik weer over goede benen. Na die ronde stonden mijn trainingen vooral in het teken van recuperatie en kon ik met een fris gevoel starten in Lierde. Het was een koers waarin niemand zich kon afscheiden. In de sprint kon ik relatief makkelijk de lakens naar mij toetrekken. Ik moet wel toegeven dat de topsprinters niet aanwezig waren, maar winnen is altijd goed voor het vertrouwen. Bovendien kon ik zo mijn mama extra in de bloemen zetten op Moederdag”, knipoogt Louis.

In de aanval in UCI 1.2-wedstrijd

“Afgelopen zondag mocht ik optreden in de Grand Prix Criquielion, een UCI 1.2 eendagswedstrijd over 193,3 kilometer. Vanaf de start kon ik me in de debatten mengen en bijgevolg zat ik in de vroege vlucht. We kregen echter nooit een ruime voorsprong, omdat Wanty-Gobert alles onder controle hield. Na 170 km werden we weer ingerekend. Ik kon mijn wagonnetje aanpikken in het peloton, maar de laatste passage op de Denderoordberg was er te veel aan. Geen schande, want ik heb me toch in de kijker kunnen rijden. Zondag werk ik een kermiskoers af in Oostnieuwkerke. Ik wil vooral meekoersen, het resultaat is minder van belang.”

De focus ligt op het grote werk. Straks wachten er met Paris-Roubaix en Gullegem nog mooie wedstrijden

“De focus ligt op het grote werk. Straks wachten er met Paris-Roubaix en Gullegem nog mooie wedstrijden. De selecties zijn echter nog niet bekendgemaakt. Juni wordt een rustigere maand doordat de meeste renners van onze ploeg examens afleggen. De geleverde inspanningen in de winter brengen mij momenteel niet wat ik had gewenst, maar ik blijf verder werken. Ik hoop vooral om in de zomer op volle toeren te draaien zoals in mijn voorbije seizoenen”, besluit Louis, die een fietsenmakeropleiding bij Syntra West in Veurne volgt. (JV)