Gilles Borra tekent present in kopgroep Memorial Danny Jonckheere

Gilles Borra reed woensdag een attente koers. (foto Bart)
Redactie KW

Gilles Borra maakte woensdag in de Memorial Danny Jonckheere deel uit van de kopgroep van zestien. “Omdat ik me voluit had gegeven, zat ik er finaal een beetje door”, reageerde de Keiemse derdejaarsbelofte.

Na halfkoers viel de beslissing. Van West-Vlaamse zijde tekenden naast Borra Zerkegemnaar Arne Verfaillie en Ingelmunsternaar Lennert Cappan present. Cappan slaagde er met enkele mannen in om premiekaper Tom Vermeer in de slotronde nog bij te benen. “Toen de kopgroep in de slotfase uit elkaar spatte, keek iedereen naar mij en mijn ploegmaat Jens Bouts”, vertelde Borra. “Ik slaagde er niet meer in om helemaal vooraan te geraken. Het beste was er af. Toch ben ik vrij tevreden. Het gaat steeds beter. Na mijn zware valpartij in de Ronde van Aosta mocht ik een maand niet koersen. Met een bang hartje trok ik naar de Ronde van Namen. Via het Belgisch kampioenschap en de Ronde van Oost-Vlaanderen, waar ik vaak in het offensief reed, heb ik weer een stevige basis.”

De dood van Bjarne Vanacker en Bjorg Lambrecht blijft maar door mijn hoofd spelen

“Ik wil me nog onderscheiden in het najaar. Naast enkele Franse meerdaagse afspraken en een reeks profkoersen staan ook het Belgisch kampioenschap ploegentijdrit en de kleine Parijs-Tours nog op mijn programma. Ik blijf knokken. De dood van mijn ploegmaat en vriend Bjarne Vanacker en het overlijden van Bjorg Lambrecht blijven me parten spelen. Sinds enige tijd ga ik langs bij een sportpsycholoog. Als ik diep moet gaan in koers, durf ik te blokkeren. Nu en dan ga ik ook bezoek bij de ouders van Bjarne. Ook dat helpt om verder te doen.”

Sander De Pestel won de Memorial Danny Jonckheere voor Lennert Cappan. (foto Gino Coghe)
Sander De Pestel won de Memorial Danny Jonckheere voor Lennert Cappan. (foto Gino Coghe)© Foto Coghe

“Door allerhande tegenslagen sta ik nog niet waar ik zou moeten staan”, vervolgde de hardrijder van EFC-L&R-Vulsteke. “In mijn laatste jaar als belofte zal het moeten gebeuren. Dit jaar heb ik alleszins ervaren dat ik mijn mannetje kan staan in het grote werk. In Paris-Roubaix voelde ik me bijzonder goed, maar mechanische pech sloeg me uit de kopgroep.”

Arne Verfaillie werd knap tiende. “Ik voelde me goed, maar pakte het tactisch niet goed aan. Ik heb te veel geprobeerd op foute momenten”, reageerde de renner van Gaverzicht-Be Okay. In een sprint met vijf moest eerstejaarsbelofte Lennert Cappan de duimen leggen voor Sander De Pestel. “Ik ging iets te laat aan, maar ik werd wel degelijk op mijn waarde geklopt.” (MVH)