Einde van wegcampagne voor pechvogel Robban Vermeulen

Robban Vermeulen. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

De meeste renners gaan nog even door, maar voor Robban Vermeulen zit het wegseizoen er op. De 18-jarige tweedejaarsjunior van Zannata-Galloo Menen onderging vorige week een beenoperatie en moet zijn fiets een paar weken aan de kant laten. Al wil dat niet zeggen dat zijn jaar er al op zit. In november wil de Koksijdenaar weer in competitie treden. Net zoals vorige winter hoopt hij ook nu sterk te presteren in de belangrijkste strandraces.

Geen wegkoersen meer voor Robban Vermeulen dit seizoen. Vorige week woensdag werd hij een laatste keer geopereerd aan zijn linkerbeen. Nog steeds het gevolg van een zware valpartij in februari 2018, waarbij hij een open scheenbeenbreuk opliep. “Daardoor viel vorig jaar grotendeels in het water”, blikt de tweedejaarsjunior terug op zijn pechjaar. Pas in de zomer kon ik weer aan koersen beginnen te denken. Grootse prestaties zijn er dan ook niet meer uitgekomen. In de winter die daarop volgde, kon ik gelukkig wel mooie resultaten boeken in de beachraces. Bij de jongeren won ik zes keer en algemeen werd ik eens 39ste. Dat was toch een serieuze opsteker. “

In de beachraces hoop ik een stap vooruit te zetten, maar ik blijf het als voorbereiding op het wegseizoen zien

En ook dit seizoen gaat het goed. Het voorjaar verliep nog ietwat moeizaam, maar sinds de Tour du Valromey (half juli) was de Koksijdenaar uitstekend op dreef en finishte hij regelmatig binnen de top tien. “En daar ben ik zeker tevreden mee”, knikt Robban. “Ik zet alleszins met een positief gevoel een punt achter mijn wegcampagne. Een week geleden werden een ijzeren staaf en vier bouten uit mijn been gehaald. Die hinderden me niet, maar moesten er wel uit, anders konden ze komen vast te zitten.”

Weer het strand op

Het gevolg is wel dat Vermeulen opnieuw een tijdje moet stilliggen. Een beetje ongelegen met het oog op het strandseizoen, maar Robban vermoedt dat hij niet zoveel aan conditie zal inboeten. “Drie weekjes rusten, dat valt nog wel mee. Tegen november moet ik weer in vorm zijn, net op tijd voor de belangrijkste strandraces. Daarin hoop ik een stap voorwaarts te zetten, maar ik blijf ze wel vooral als voorbereiding op de wegkoersen beschouwen.”

“2020 wordt mijn eerste jaar bij de beloften en ik ben benieuwd wat dat zal geven. Ook in combinatie met mijn studie rechten aan de UGent die ik maandag heb aangevat. Een hele uitdaging, maar ik kijk er wel naar uit”, besluit Robban, die straks het truitje van het Moeder Lambik Beachraceteam zal dragen. (Beau Vandevyvere)