Belangrijk weekend voor Jari Carpentier

Jari Carpentier. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Het wordt een druk koersweekend voor Jari Carpentier. Zaterdag neemt hij deel aan het Belgisch kampioenschap in Habay-la-Neuve in de provincie Luxemburg en amper 24 uur later verschijnt hij alweer aan de start van de kermiskoers in zijn thuisdorp Langemark. “Het zal een korte nacht worden, maar het zijn twee wedstrijden die ik gewoon niet kan missen.”

Na enkele jaren Stabroek vindt het BK voor beloften dit seizoen plaats in Habay-la-Neuve. Aan de andere kant van het land dus, maar dat is voor Jari Carpentier geen reden om de titelstrijd te laten schieten. “Mogen deelnemen aan het BK is elk seizoen één van mijn doelen”, verklaart de derdejaarsbelofte. “Daarvoor ben je tenslotte wielrenner, om je tonen op het hoogst mogelijke niveau. Ik weet van mezelf dat ik geen prof zal worden, dus is zo’n BK het grootste platform waarop ik me kan tonen. En ook al is het niet echt mijn parcours – er zal daar in Luxemburg waarschijnlijk iets te veel moeten geklommen worden – ik wil er wel in de best mogelijke conditie aan de start verschijnen. Daarom vertrek ik vrijdagmorgen (vandaag, red.) al, samen met mijn ploegmaats. Dan kunnen we samen het parcours verkennen en daarna nog wat rusten. Wat mijn ambities zijn? Goh, het BK en ik is nog geen goed huwelijk geweest. Ik zal gewoon mijn best doen en dan zien we wel waar het schip strand.”

Na afloop gaat het vrijwel meteen huiswaarts richting Langemark, want ook zondag hoopt de renner van Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen een sterke prestatie uit zijn benen te kunnen schudden. “Het is natuurlijk niet ideaal”, beseft Jari. “Ik zal pas laat in mijn bed liggen en zal de inspanningen nog voelen, maar ik kon het gewoon niet maken om te passen voor mijn thuiswedstrijd. Al mijn supporters zullen op post zijn, dus ik moet er wel bij zijn. Het wordt hopen op een goede dag en een tikkeltje geluk, maar ik zal opnieuw alles geven.”

Jeroen Dingemans

En met wat meeval zit een nieuwe toptiennotering er zeker in. De Langemarkse belofte werkt al drie seizoenen samen met Jeroen Dingemans, trainer van onder meer Nathan Van Hooydonck en Cedric Beullens, en voelt dat hij nog steeds progressie boekt. “In vergelijking met 2018 voel ik me opnieuw een tikkeltje sterker. Niet dat mijn resultaten een pak beter zijn, maar ik presteer wel regelmatiger. Vorig jaar kende ik in de zomer een serieuze terugval en die heb ik nu weten te vermijden. Ik ben dan ook ontzettend tevreden over het werk dat Jeroen levert en hij is content met hetgeen wat ik doe. Al keek hij in het begin wel raar op, toen hij zag dat ik ‘s ochtends soms al om vijf uur op mijn fiets zit. Maar ja, als je fulltime werkt, kun je vaak niet anders”, lacht de werknemer bij TVH Waregem.

Wielerkermis op de Madonna

Tijdens Madonnakermis organiseert het plaatselijk comité twee wielerwedstrijden. Op zondag 18 augustus staat de GP Slachthuis Markey voor elite zonder contract en beloften op het programma. Alle koersformaliteiten gebeuren vanaf 13.30 uur in café De Zon. De start is om 14.30 uur en de aankomst is omstreeks 17.15 uur gepland. Parcours (114 km of 17 ronden): Klerkenstraat, Kerkstraat, Klerkenstraat, Wolvengrachtstraat, Pottestraat, Kleine Merkemstraat, Mangelaarstraat, Galgestraat, Klerkenstraat.

Op dinsdag 20 augustus betwisten de juniores de GP Vloer- en tegelwerken Andy Cornette. Alle koersformaliteiten hebben vanaf 13.30 uur plaats in café Transvaal. De start is om 15 uur en de aankomst is rond 17 uur voorzien. Parcours (83 km of 15 ronden): Klerkenstraat, Kerkstraat, Klerkenstraat, Galgestraat, Mangelaarstraat, Pottestraat, Wolvengrachtstraat, Klerkenstraat.