Nieuweling Arne Desimpelaere wil zich vooral amuseren

Arne Desimpelaere: "De Koppenbergcross was een fantastische ervaring." (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 14-jarige Arne Desimpelaere leeft zich tijdens de winter samen met zijn vader Kristof en broer Ward uit in het veld bij de LRC en Wielerbond, maar zijn focus ligt toch vooral op het wegseizoen. “Het veldrijden doe ik voor de fun en om de conditie te onderhouden”, aldus de nieuweling van het Tomabel-Inofec Cycling Team.

“Na het wegseizoen ben ik eind september voor het eerst het veld ingedoken tijdens de LRC-cross in Mater”, steekt Arne Desimpelaere (14) van wal. “Ondanks enkele trainingen in het veld was het toch nog wat wennen. Ook de week erop in de Berencross in Meulebeke was het nog niet echt goed. Maar geleidelijk aan gaat het beter en beter. Ik rijd vooral bij de LRC (Landelijke Renners en Crossers, red.), maar pik ook af en toe een cross mee bij de Wielerbond, zeker als het een grote wedstrijd in de buurt is. Zo wou ik per se aan de start staan van de Koppenbergcross in Oudenaarde. Een fantastische ervaring. Het was leuk om op dat parcours, dat ik al vaak op tv gezien had, te kunnen crossen. Op het einde was het door de regen wel heel glad, waardoor ik een paar slippertjes maakte, maar het was een prachtige cross om te betwisten.”

Voetbal

“Ik speel ook nog voetbal bij KFC Aarsele, waardoor mijn weekends goed gevuld zijn. Op zaterdag speel ik mijn match en op zondag ga ik crossen. Soms voel ik het wel eens in de benen dat ik de dag ervoor een voetbalmatch gespeeld heb, maar het valt heel goed mee. Normaal gezien is het mijn laatste seizoen dat ik voetbal, want mijn voorkeur gaat toch wel uit naar het wielrennen.”

Crossen doe ik voor de fun, want de weg geniet mijn voorkeur

“Vorige zondag stond ik aan de start van het Belgisch kampioenschap LRC in Aalter. Ik was er op weg naar een topvijfplaats in de categorie E+, tot ik op de trap pijnlijk ten val kwam. Het was even op de tanden bijten, maar ik heb de cross toch kunnen uitrijden op de 15de plaats”, aldus de Aarselenaar, die Latijn volgt aan De Bron in Tielt.

Ik speel ook nog voetbal bij Aarsele. Mijn weekends zijn dus goed gevuld

“Mijn ambitie dit seizoen? Mijn focus ligt op het wegseizoen. Het veldrijden doe ik vooral voor de fun en om de conditie te onderhouden tijdens de winter. Maar ik hoop toch constant in de top tien te eindigen en af en toe eens de top vijf halen zou helemaal fantastisch zijn. Maar het voornaamste is dus dat ik mij amuseer.”

Nevenbond LRC

“Of ik dit seizoen nog bij de Wielerbond zal crossen, weet ik niet. Het is afhankelijk of het in de buurt is en of er een wedstrijd bij de LRC is of niet. Want ook mijn papa Kristof en broer Ward zijn actief in die nevenbond. Wie de beste van ons gezin is? Ik vind mijn twee jaar jongere broer iets beter dan mij. Maar er is geen onderlinge concurrentie en we helpen elkaar waar mogelijk”, aldus Arne Desimpelaere, die in het spoor van zijn vader als eerstejaarsaspirant begon te koersen. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.