Michiel Nuytten wint spurt van negen in Lendelede

Aan het einde van de kermisprijs van Lendelede toonde Michiel Nuytten zich de snelste finisher voor zijn ploegmaat Lawrence Stalpaert. © WO
Redactie KW

Er daagden amper 29 juniores op voor deze kermisprijs Bieren Filou in Lendelede. Winst was voor Ardooienaar Michiel Nuytten.

Na de eerste schermutselingen vormde zich in de zesde van de 21 af te leggen ronden een kopgroep van zeven. Eerst reden Victor Vercouillie, Kjell Dejonghe en Lawrence Stalpaert van hun concurrenten weg, een ronde later sloten ook Jordy Decottignies Matthew Deborggraeve, Flo Feys en de Fransman Antonin Oger bij de koplopers aan.

De zeven liepen gestadig uit, tot 1’20 op het peloton. Op zes ronden van het einde kozen Lucas Dewachter en Michiel Nuytten voor de tegenaanval. Zij knaagden stelselmatig van hun achterstand af en na een slopende achtervolging kwamen ze op iets meer dan twee ronden van het einde mee voorin.

De negen bleven voorin tot op het einde en man in vorm Michiel Nuytten klopte vlotjes zijn ploeggenoot Lawrence Stalpaert en de rest van de kopgroep. Voor Michiel Nuytten was het zijn derde zege van het seizoen, de derde in amper zeven dagen tijd.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.