Ann-Sophie Duyck immens ontgoocheld na 28ste plaats op WK tijdrijden

De Nederlandse Annemiek van Vleuten heeft zich dinsdag op het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck tot wereldkampioene in het tijdrijden gekroond. Ann-Sophie Duyck moest zich tevreden stellen met een 28ste stek.

Ann-Sophie Duyck in actie op het WK wielrennen in Innsbruck. © BELGA

Van Vleuten legde de 27,7 kilometer af in 34:25.36. Haar landgenote Anna van der Breggen werd tweede op 28.99, voor een andere Nederlandse, Ellen van Dijk (op 1:25.19). Duyck kwam op 3:59.79 van Van Vleuten over de meet en eindigde daarmee als 28ste. De 35-jarige Van Vleuten was vorig jaar eveneens de snelste. Ook toen strandde Van der Breggen op de tweede stek.

Drie jaar op rij in top tien

In Qatar, Richmond en Ponferrada finishte Ann-Sophie Duyck drie jaar op rij in de top tien van de WK-tijdrit, met als uitschieter de vijfde plaats in 2014. Vorig jaar werd het een 16de plek op een parcours dat het hare niet was in Bergen. Dinsdag verging het de Belgische nog minder, met een 28de plaats in Innsbruck.

“Ik ben immens ontgoocheld”, verklaarde Duyck na afloop, in tranen. “Vooraf had ik luidop geen plaats vooropgesteld, geen cijfer, maar dat er nu een 2 voor zou staan had ik totaal niet verwacht. Dit is een zware teleurstelling, maar het is een beetje zoals de teneur van mijn hele seizoen dat niet loopt zoals ik wil.”

Nochtans was het gevoel op de fiets wel goed bij Duyck. “Ik reed mijn tijdrit perfect volgens plan en heb niet het gevoel dat ik ergens stilgevallen ben. Integendeel, naar mijn idee kon ik nog versnellen in het tweede deel, nog door die muur gaan. Ik heb me compleet kapot gereden om tot aan de finish te geraken. Dit resultaat snap ik totaal niet. Indien ik nu een slechte dag zou hebben, of ziek ben of geblesseerd, dan zou ik het nog begrijpen, maar nu? Ik heb hier echt naar toegewerkt en dan keer je huiswaarts met zo’n resultaat. Ditis echt nog niet mijn seizoen geweest en ik ben nog niet vaak blij kunnen zijn.”

Contract in gevaar?

Na haar negende plaats op het EK valt ze nu opnieuw buiten een top acht, wat haar toekomst en haar contract als topsportster in gevaar brengt bij Sport Vlaanderen. “Daar durf ik nu even niet aan denken“, klonk het nog, “laat me eerst dit nog verwerken.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.