Francky Dury: “In Europa League doen we ervaring op in functie van competitie”

© BELGA
Tom Van Houtte

De Zulte Waregemcoach zal vrijdag met een tevreden gevoel het vliegtuig opstappen in Rome. “Het plan was minstens een uur standhouden en daar zijn we in geslaagd.”

Francky Dury kreeg na afloop van het Europa Leagueduel tegen Lazio (2-0) de vraag voor de kiezen of deze nederlaag geen gemiste kans was. “Neen, want na een moeilijk begin kwamen we gaandeweg beter in de wedstrijd en verdedigden we ook beter. Dat we in de tweede helft beter aan de bak kwamen, had uiteraard ook te maken met de invalbeurten van Peter Olayinka en Onur Kaya.”

Waarom Dury dan beide sterkhouders niet liet starten? “Zeker Peter kan rust gebruiken, want hij heeft tot dusver alles gespeeld. Wij moeten niet de ambitie hebben om de Europa League te winnen, hier moeten wij ervaring opdoen in functie van de competitie. Dat er meer had ingezeten waren we efficiënter geweest? Kijk, samen met Club Brugge scoren we in de eigen competitie de meeste goals, maar in Europees verband gelden andere normen. Dat zie ik ook elke speeldag in de Champions League. We moeten er vooral over waken dat we achteraan niet te gemakkelijk alles ‘openzetten’, want zo’n Immobile heeft niks nodig om te scoren.”