Wikings Kortrijk boekt zijn eerste seizoenszege

Niels Dinnecourt. © KDS
Redactie KW

Na twaalf matchen zonder overwinning boekte VK Wikings Kortrijk afgelopen weekend zijn eerste seizoenszege. Op verplaatsing waren de Kortrijkzanen met 2-5 duidelijk te sterk voor FC Marke.

“Dit doet enorm veel deugd”, lacht gelegenheidsdoelman Niels Dinnecourt (26). “Er valt ook weinig af te dingen van de zege. Vanaf de eerste minuut namen we de match in handen. We stonden na 20 minuten al 0-3 voor en gaven met uitzondering van de doelpunten weinig kansen weg. Kortom, een sterke collectieve prestatie.”

Voor Niels is de reden van de plotse kentering logisch. “Er zijn een paar sterkhouders terug uit blessure. Dan heb ik het over jongens als Louis Vertommen, Quentin Bonte en Emile Vanassche. Zij geven de ploeg een nieuwe boost. Maar er is nog een andere reden. Zo koos onze coach Jan Luts tegen Marke voor een andere opstelling. Mathieu Mylle staat voortaan naast kapitein Xavier Demuynck in het hart van de defensie. Hij is een geboren leider en verdeelt het spel heel goed.”

Geen vaste doelman

Tegen Marke mocht Niels voor de gelegenheid nog eens onder de lat plaatsnemen. Eerste doelman Alex Demuynck herstelt nog van een handblessure en speelt momenteel op andere positie. “Het kriebelt nog altijd om te spelen”, geeft Niels toe. “Zeker omdat ik bij Wikings samenspeel met mijn beste vrienden. Maar het zal zeker niet voor elke match zijn. Eigenlijk ben ik bij Wikings alleen nog actief als jeugdtrainer, maar als de coach mij nodig heeft, kan hij op mij rekenen.”

De volgende tegenstander is Aalbeke, dat elfde staat. “De zege tegen Marke gaf ons een boost. Ook als ik niet in de goal sta, geloof ik in een nieuwe driepunter. De ploeg wil tegen de winterstop nog enkele puntjes sprokkelen. Met wat geluk zit een gelijkspel er tegen Aalbeke zeker in”, besluit Niels Dinnecourt.

Pijnlijke nederlaag voor Marke

De groen-zwarten van FC Marke blijven wisselvallig acteren. Zondag wacht een verplaatsing naar Dottenijs. “Nadat we tegen Dadizele met 2-1 wonnen en vorige week aan de winnende hand waren in de vroegtijdig gestopte wedstrijd op Winkel dachten we ons gelanceerd”, zegt Frederik Beeuwsaert. “Niet dus. Zondag moeten we Dottenijs het gelag laten betalen. Naar het schijnt een goede ploeg. Precies tegen die teams komt ons voetbal beter tot zijn recht. Door een blessure moest ik enkele weken van achter de omheining toekijken. Ondertussen zit ik aan twee goals. Van bij de jeugd heb ik altijd voor Marke gespeeld en daar zie ik nog niet meteen verandering inkomen. Ik amuseer me geweldig en zie geen reden om het op een ander te proberen.”

(JDH/Fonzie)

FC Marke 2 – 5 VK Wikings Kortrijk

Marke: Vandenbroucke, Wyffels, Schotte, Levecque, Verfaille (46′ Huysentruyt), Soete, Vantieghem, Soenen (70′ Verhenne), Beeuwsaert, D’Halluin, Dekimpe.

Wikings: Dinnecourt, C. Vertommen, X. Demuynck, Vanassche, Vercruysse, N. Denutte (75′ A. Demuynck), L. Vertommen, Neyrinck, Despiegelaere (60′ D’Hondt), Mylle, Verhelst (46′ Bonte).

Doelpunten: 7′ X. Demuynck 0-, 11′ L. Vertommen 0-2, 20′ N. Denutte 0-3, 43′ D’Halluin, 1-3, 52′ Bonte 1-4 (pen.), 67′ N. Denutte 1-5, 84′ D’Halluin 2-5.

Zondag 12 november om 15 uur: VK Wikings – FC Aalbeke Sport; om 14.30 uur: Dottenijs B – FC Marke