Eendracht Kuurne oogt fel vernieuwd: “Oplossing voor gebrek aan doelpunten”

Boven v.l.n.r.: Jochen Jaumain, Tom Vanryckeghem, Jentel Vanhauwaert, Jens Soenens. Midden v.l.n.r.: Dieter Ravau, Eloy Vanden Broucke, Jonas Evenepoel, Frederik De Rammelaere, Tom Demeyere, Diedrich Mahieu, Thibeau Herreman en Kenneth Maes. Onder v.l.n.r.: Wasim Azhar, Clint Kesteloot, Mano Vanmeirhaeghe, Imad Jirari en Semy Tlili. Sven Lemaire, Matthias Beheydt en Youssef Machkour ontbreken. © BRU
Olaf Verhaeghe

Met Davy Vangheluwe als nieuwe T1 en maar liefst 20 (!) nieuwkomers begint Eendracht Kuurne aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Beter doen dan de voorbije kwakkeljaren is een absolute must. “De middenmoot moet eindelijk verleden tijd zijn.”

Veel nieuwe gezichten op de eerste training van Eendracht Kuurne: maar liefst 20 spelers kwamen in het tussenseizoen over naar het Sportpark. En met Davy Vangheluwe (48) komt er ook een nieuwe trainer aan het roer, de zesde in de laatste vijf seizoenen. Hij is de opvolger van Christophe Werquin die opnieuw een coördinerende rol in de club opneemt.

Eerder was Davy aan de slag als hoofdcoach bij KZ Dentergem en vorig seizoen als beloftentrainer bij Wevelgem City. “Ik heb Kuurne vorig jaar een paar keer aan het werk gezien en eigenlijk zag je meteen waar het deze ploeg aan ontbreekt: scorend vermogen“, stelt de nieuwe trainer. “Met Diedrich Mahieu die overkomt van Dentergem, moet dat probleem opgelost kunnen worden. Hij is zeker een van de zes nieuwe jongens die ik in aanmerking zie komen voor de eerste ploeg. Ook van de jonge Jens Soenens die Emelgem-Kachtem voor Kuurne ruilde, verwacht ik veel.”

Kuurne begon dinsdag al aan de voorbereiding, vroeger dan normaal. “De eerste weken wil ik vooral iedereen leren kennen. Vanaf de laatste week van juli gaat het tempo de hoogte in om rond 15 augustus langzaam naar de vaste kern toe te werken. Uiteraard houden we vast aan de regel van tien Kuurnenaars op het wedstrijdblad. Dat zie ik als iets positiefs, zeker naar je eigen jeugd toe. Al vormt het natuurlijk wel een extra uitdaging”, aldus Davy nog.

Waar ik de nadruk op leg? De organisatie. Eens die goed staat kan je aanvallend denken. Ik hoor verschillende trainers en clubs al spreken over promoveren en eindronde, maar ik schat de reeks zeker niet zwak in. Toch snakt iedereen hier naar een mooi seizoen. De linkerkolom is in mijn ogen een vereiste. De middenmoot moet voor Kuurne eindelijk verleden tijd zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.