Voetbalclub WS Desselgem stelt nieuwe Raad van Bestuur voor

De nieuwe bestuursploeg van KWS Desselgem met v.l.n.r. Roger Fuchs, Sybil Vandenbon, Peter Geerolf, Lindsay Dewaele, Xavier Vanderghinste, Jo Neirynck en Johan Soetens. (foto IVD)
Redactie KW

Woensdagavond stelde vierdeprovincialer KWS Desselgem zijn nieuwe raad van bestuur voor. Het wil een nieuw tijdperk inluiden onder de leiding van teammanager Peter Geerolf en de bestuursleden Roger Fuchs, Lindsay Dewaele, Jo Neirynck, Johan Soetens en Xavier Vandeghinste. Sybil Vandenbon is de nieuwe gerechtigd correspondent. “We zetten in op persoonlijke ontwikkeling.”

“Na het werk dat hij enkele decennia leverde, bedanken wij Tony Vandeghinste voor het uitbouwen van een fantastische club. Daarnaast gaat onze dank uit naar Paul Peers en Rita Michels voor hun jarenlange inzet als bestuurders en met hen ook tal van vrijwilligers. Na de Covid-periode zetten wij hen zeker in de bloemen. Door het vertrek van enkele boegbeelden moest er gezocht worden naar een nieuwe bestuursploeg. Het was fantastisch om te zien hoeveel spelers, ouders en vrijwilligers zich meldden om hun schouders onder dit nieuwe project te zetten”, stelt Peter Geerolf, die de dagelijkse leiding op zich zal nemen als clubmanager. Na de voorstelling van de volledig nieuwe equipe schetste hij de doelstellingen van de club. “KWS Desselgem is een openminded voetbalvereniging, die jongens en meisjes welkom heet, los van hun sociale achtergrond of cultuur. Wij kijken ook verder dan het facet voetbalspeler en zetten in op persoonlijke ontwikkeling met als kernwaarden vriendschap, eerlijkheid, creativiteit en zelfvertrouwen.”

Gezonde structuur

“Al onze spelers en ouders mogen hun talenten inzetten, zowel op als naast het veld. Met het eerste elftal wil de club aantrekkelijk voetbal brengen met zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers. Sportieve ambities mogen er zeker zijn, maar alles moet binnen de financieel gezonde structuur van de club gebeuren. Daarnaast is dat eerste elftal een toonbeeld voor de ganse werking waarbij de nadruk ligt op teamgeest, fair play en vriendschap. De club vormt één echte familie van de allerkleinsten tot het eerste elftal en wil ook een familiale sfeer uitstralen waar ruimte is voor initiatieven van spelers, ouders, vrijwilligers of sponsors.”

“Willen winnen is belangrijk, maar moeten winnen is geen doel op zich” – Peter Geerolf

“Bij de jeugd zal de club er over waken dat kinderen spelplezier beleven aan hun favoriete sport. Zo krijgt elke speler evenveel speelminuten. Daarnaast is willen winnen belangrijk, maar moeten winnen, is geen doel. Het doel is ‘een leven lang houden van het voetbalspelletje’. Dat kan als speler, maar even goed als jeugdscheidsrechter, trainer of vrijwilliger.”

Samenwerking

“KWS Desselgem investeert in de jeugdopleiding en trainers begeleiden in dit groeiproces zal daarbij garant staan voor een kwalitatieve jeugdwerking. Als club bouwen wij ook een breed samenwerkingsverband uit met de naburige clubs, scholen en de sportdienst. Wij zullen kinderen en jongeren met talent altijd de ruimte laten om zich op een hoger niveau te ontplooien. Bij KWS Desselgem staat de deur altijd open, in beide richtingen.”

“KWS Desselgem was altijd een financieel gezonde club en dat willen wij zo houden. Met een evenwichtig samengesteld budget streven wij er wel naar om het lidgeld laagdrempelig te houden om iedereen te laten voetballen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.