Pools team Orly Harelbeke start in vierde provinciale

Kaja Juras wordt komend seizoen coach van de heren van Orly Harelbeke. © foto Jurgen Behaeghel
Redactie KW

Orly Harelbeke, dat tot dit seizoen actief was in het liefhebbersvoetbal, start vanaf volgend seizoen in vierde provinciale.

“We hopen goed mee te kunnen draaien”, vertelt de 27-jarige secretaris en vanaf volgend seizoen ook hoofdtrainster Kaja Juras. Orly Harelbeke bestaat drie jaar. Het is een team met een 60-tal leden. “Momenteel hebben we twee ploegen die actief zijn binnen het cafévoetbal en een jeugdploeg. Komend seizoen willen we met ons eerste team aantreden in vierde provinciale. We hopen dat het tweede team kan spelen in de reservencompetitie. Als dit niet lukt, opteren we om nog met een ploeg in liefhebbersvoetbal te blijven. Daarnaast hebben we nog een jeugdploeg. Wat Orly speciaal maakt, is dat 59 van de 60 leden Pools is of een Poolse achtergrond heeft”, aldus Kaja die zelf in Polen geboren is maar nu al 21 jaar in België woont.

Kaja wordt vanaf volgend jaar trainster van het eerste team. “Momenteel is mijn vader, Tomasz Juras, hoofdtrainer en gaf ik trainingen wanneer hij door zijn werk niet aanwezig kon zijn. Vanaf volgende seizoen zou mijn vader coördinator worden van de drie ploegen en neem ik het trainerschap op mij. Ik heb al ervaring als trainster bij onder andere de jeugd van Zulte Waregem, Club Brugge en Harelbeke”, vertelt Kaja uit Beveren-Leie die zelf bij Bredene voetbalt.

Bij Orly, wat staat voor arend in het Pools, onderscheiden ze zich volgens Kaja van Vlaamse teams door hun hechte band. “We zijn het ook gewoon om elkaar te helpen. Als buitenlander is het soms moeilijk om te wennen aan een ander land of maatschappij en je merkt bij Orly dat we er voor elkaar zijn. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat nieuwkomers een link moeten hebben met Polen. Versterking en dan zeker aanvallende versterking is altijd welkom. Al zullen we wel ons mannetje staan. We hebben ook enkele spelers die in Polen op nationaal niveau hebben gespeeld. (AHB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten