Davy Vangheluwe volgt Christophe Werquin op als T1 bij E. Kuurne

Davy Vangheluwe, op deze foto nog in de outfit van Dentergem, wordt de nieuwe trainer van Kuurne. © VDB
Redactie KW

Bij voetbalclub Eendracht Kuurne staat er vanaf volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer aan het roer. Davy Vangheluwe (48) werd als nieuwe coach aangesteld en volgt daarmee voorganger Christophe Werquin op. Die laatste wordt TVJO, Technisch Verantwoordelijke van de Jeugdopleiding.

Door de vroegtijdige stopzetting van de voetbalcompetitie eindigde Eendracht Kuurne op de tiende plaats van de 16 in vierde provinciale. Als nieuwe trainer is Davy Vangheluwe ambitieus om het in de toekomst nog beter te doen. “Het zou knap zijn als we volgend seizoen in die linkerkolom zouden staan aan het einde van de competitie.”

“Een plaats in de top acht is dan ook mijn doel. Vanaf die positie is elke plaats hoger mooi meegenomen”, vertelt Davy Vangheluwe.

Eén jaar Wevelgem

Vorig seizoen was hij trainer bij de beloften van Wevelgem City, maar het bleef bij dat ene seizoen nu hij bij Kuurne aan de slag gaat. “Ik had een aangenaam jaar bij Wevelgem, maar kon het voorstel van Kuurne niet laten liggen. Voor mijn periode bij Wevelgem was ik vier jaar actief als hoofdcoach van KZ Dentergem. Daar beleefde ik succesvolle jaren met goed voetbal. Vandaar dat het kriebelde om opnieuw met een A-kern te werken.”

Vangheluwe ziet ook gelijkenissen tussen de spelerskern tijdens zijn passage bij Dentergem en de kern waar hij nu mee gaat werken bij Kuurne. “Bij Dentergem had ik enkele ervaren spelers gecombineerd met jonge voetballers. Dat is ook zo bij Kuurne. Ik kan niet wachten om die jonge gasten vanalles bij te leren.”

Starten op 7 juli

Davy Vangheluwe hoopt dat hij zo snel mogelijk zijn nieuwe ploeg kan leren kennen: “Normaal gezien moeten de trainingen op 7 juli starten. Als we door de coronamaatregelen later zouden moeten beginnen, is dat zeker een nadeel voor mij. Ik ben nieuw, dus ik moet nog uitzoeken hoe ik het zal aanpakken met de ploeg. Zonder trainingen is dat alvast een moeilijke taak.” (MT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.