Voor enkele ploegen is het nog bang afwachten. Als Visé de maat neemt van SK Ronse en naar eerste amateurklasse promoveert, dan zakt Oostkamp naar eerste provinciale, Deerlijk Sp. naar tweede, Oudenburg naar derde en tuimelt SC Oostrozebeke naar vierde provinciale.

Maar het provinciaal comité heeft de reeksen al vorm gegeven. Sinds vorig jaar is er niet meer de keuze uit twee of drie voorstellen, maar doet het PC één voorstel waarop de clubs dan bezwaar kunnen indienen. Die (eventuele) bezwaren worden op dinsdag 4 juni in het Bourgondisch Kruis in Beveren behandeld.

Eerste provinciale

Hier weinig discussie natuurlijk. Enkel wanneer KSV Oostkamp nog zakt uit derde amateurklasse, moet ook Deerlijk Sport een reeks dalen.

Tweede provinciale

In het voorstel voor tweede provinciale verhuizen de Roeselaarse club KSV Rumbeke en Club Roeselare van de A-reeks naar de B-reeks. De drie ploegen die uit eerste provinciale degraderen - Meulebeke, Kortemark en Damme - komen allen in de A-reeks terecht.

Derde provinciale

Buren VP Gits en E. Hooglede verhuizen van de A-reeks naar de C-reeks. Die reeks telt ook 17 ploegen. Mandel United maakte gebruikt van het eenmalig recht om de B-ploeg een reeks hoger in te schrijven. In de C-reeks begint de competitie dan ook een week vroeger. De B-reeks herbergt vooral teams uit het Brugse. In de A-reeks de teams van de Westhoek. Ook SK Westrozebeke en SK Staden blijven daar spelen en worden zo gescheiden van Hooglede en Gits.

Vierde provinciale

In vierde provinciale wordt er heel wat door elkaar gegooid. Buren Winkel Sport B, Ol. Ledegem B en het nieuw opgericht KSV Moorsele B belanden in de D-reeks met ploegen uit de Westhoek en niet in de vertrouwde Kortrijkse C-reeks. Ook FC Houthem, dat opnieuw met een eerste ploeg begint, zit in die D-reeks.

In die C-reeks wel het nieuw opgerichte en meteen tot titelfavoriet te bombarderen SV Ingelmunster. Ook RC Waregem B en VK Avelgem B, twee nieuwe ploegen, huizen in de C-reeks.

In de B-reeks ploegen uit het Tieltse, Brugse en de oostkust, in de A-reeks ploegen van de westkust en de Westhoek.

Voor enkele ploegen is het nog bang afwachten. Als Visé de maat neemt van SK Ronse en naar eerste amateurklasse promoveert, dan zakt Oostkamp naar eerste provinciale, Deerlijk Sp. naar tweede, Oudenburg naar derde en tuimelt SC Oostrozebeke naar vierde provinciale.Maar het provinciaal comité heeft de reeksen al vorm gegeven. Sinds vorig jaar is er niet meer de keuze uit twee of drie voorstellen, maar doet het PC één voorstel waarop de clubs dan bezwaar kunnen indienen. Die (eventuele) bezwaren worden op dinsdag 4 juni in het Bourgondisch Kruis in Beveren behandeld.Hier weinig discussie natuurlijk. Enkel wanneer KSV Oostkamp nog zakt uit derde amateurklasse, moet ook Deerlijk Sport een reeks dalen.In het voorstel voor tweede provinciale verhuizen de Roeselaarse club KSV Rumbeke en Club Roeselare van de A-reeks naar de B-reeks. De drie ploegen die uit eerste provinciale degraderen - Meulebeke, Kortemark en Damme - komen allen in de A-reeks terecht. Buren VP Gits en E. Hooglede verhuizen van de A-reeks naar de C-reeks. Die reeks telt ook 17 ploegen. Mandel United maakte gebruikt van het eenmalig recht om de B-ploeg een reeks hoger in te schrijven. In de C-reeks begint de competitie dan ook een week vroeger. De B-reeks herbergt vooral teams uit het Brugse. In de A-reeks de teams van de Westhoek. Ook SK Westrozebeke en SK Staden blijven daar spelen en worden zo gescheiden van Hooglede en Gits.In vierde provinciale wordt er heel wat door elkaar gegooid. Buren Winkel Sport B, Ol. Ledegem B en het nieuw opgericht KSV Moorsele B belanden in de D-reeks met ploegen uit de Westhoek en niet in de vertrouwde Kortrijkse C-reeks. Ook FC Houthem, dat opnieuw met een eerste ploeg begint, zit in die D-reeks.In die C-reeks wel het nieuw opgerichte en meteen tot titelfavoriet te bombarderen SV Ingelmunster. Ook RC Waregem B en VK Avelgem B, twee nieuwe ploegen, huizen in de C-reeks.In de B-reeks ploegen uit het Tieltse, Brugse en de oostkust, in de A-reeks ploegen van de westkust en de Westhoek.