Justin Vanbrabandt keert na vier jaar terug bij Boezinge: “Bewijzen dat ik meerwaarde ben”

Eén van de meest opvallende transfers bij Sassport Boezinge is de terugkeer van Justin Vanbrabandt. De Moorsledenaar is op zijn dertigste nog heel ambitieus en wil een leidersfiguur worden bij het fel versterkte Boezinge.

© VDB

Justin Vanbrabandt, die zijn opleiding bij KV Kortrijk genoot en het daar tot derde keeper in het eerste elftal bracht, houdt alleen maar positieve herinneringen over aan zijn eerste passage bij Sassport en twijfelde na zijn vertrek bij Eendracht Wervik niet lang om zijn handtekening te zetten.

“Het was een wat vreemd afscheid bij Wervik en niet veel mensen waren op de hoogte van mijn vertrek daar”, duidt de Moorsledenaar. “Wel heb ik altijd contact gehad met de huidige coach van Boezinge, Angelo Paravizzini. En het sportieve verhaal bij Sassport sprak me onmiddellijk aan. Neem daarbij dat de accommodatie hier nu top is, met onder meer het kunstgrasveld, en zo was de overgang vrij snel in kannen en kruiken. Bovendien kijk ik met veel plezier terug op mijn vorige passage bij Sassport. Met onder meer Matthijs Blancke en Laurent Vandamme zie ik ook bekende gezichten terug. De ploeg is trouwens duidelijk versterkt. We moeten zeker een rol van betekenis kunnen spelen in de weliswaar heel sterke reeks in eerste provinciale.”

Leidersrol opnemen

De 30-jarige Justin Vanbrabandt aast op een basisplaats tussen de palen bij Sassport en wil tegelijk ook de leidersrol opnemen in de vrij jonge Boezingse kern. “Met mijn ervaring ben ik klaar om de verdediging te sturen en de organisatie van achteruit te verzorgen. Ik vind van mezelf dat ik beter kan dan wat ik vorig seizoen bij Wervik liet zien. Ik wil voor mezelf, en ook voor de supporters, nog eens bewijzen dat ik een meerwaarde kan zijn voor deze ploeg en zeker mijn plaats heb als eerste doelman bij een ambitieuze ploeg in eerste provinciale.”

Sassport werkte in de voorbereiding tot dusver slechts één oefenmatch af, het is bijgevolg moeilijk in te schatten wat de sportieve waarde van de huidige kern is. “We zijn nu wel ‘volle bak’ aan het trainen, maar we hebben inderdaad wedstrijden nodig om ons het systeem van coach Angelo Paravizzini volledig eigen te maken. Dat neemt niet weg dat we wel degelijk ambitieus zijn en onze coach kennende zal hij zo hoog mogelijk willen mikken. Ik heb wel de indruk dat eerste provinciale elk jaar sterker wordt en dat elke ploeg op de linkerkolom mikt. Ik verwacht dit seizoen geen zwakke broertjes, dat maakt de uitdaging nog mooier.”

Nieuwe praktijk

De coronamaatregelen hakten er voor elke sportieveling hard in, al kon Vanbrabandt op zijn manier de conditie onderhouden. “Mijn vrouw, die logopediste is, heeft een nieuwe praktijk en laat ons zeggen dat ik bij de verbouwingen meer dan mijn steentje heb bijgedragen. Ondertussen heb ik ook wel enkele looptrainingen ingelast, ze hebben bij Sassport dus geen doelman met coronabuikje moeten verwelkomen.” (lacht) (TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.