In aanloop naar nieuwe voetbalseizoen: zij missen al zeker de start!

Gilles Knockaert. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

In het weekend van 12 en 13 september start het nieuwe seizoen in de provinciale voetbalreeksen. Veel voetballers wrijven zich de handen warm om er terug in te vliegen na een competitieluwte van net geen zes maanden. Voor enkele lokale voetballers komt de start te vroeg door een zware blessure. Het gaat om Arne Sabbe (Dadizele A), Mattice Godderis (Club Roeselare) en Gilles Knockaert (Ledegem).

Bij vierdeprovincialer Olympic Ledegem zit men in de voorbereiding al direct met een sportief probleem opgezadeld. De 24-jarige Gilles Knockaert, een rots in de branding in de defensie, zit met een hardnekkige pubalgie opgezadeld en moet al minstens rust in acht nemen tot de winterstop. “Dat probleem is nu eigenlijk al een tweetal jaar aan de gang. Daardoor moest ik geregeld verstek geven voor een wedstrijd in die periode. De last ging dus niet voorbij en normaliter moest ik een onderzoek ondergaan in maart. Door corona werd alles uitgesteld tot enkele weken terug. Toen werd duidelijk dat ik een ernstige pubalgie had en een klein scheurtje in de buikspieren. Operaties en dergelijke zijn overbodig, enkel telt hier een lange rustperiode. Ik mag wel fietsen en zwemmen.”

Toch ambities

Ondertussen beschikt Ledegem maar over één herenploeg meer. Is dit een terechte keuze geweest van het bestuur? “Ik denk van wel. Toen er hier bij Olympic werd gestart, was er tussen beide teams nog een serieus reeksverschil. De A-ploeg zat toen in tweede provinciale, de B-ploeg startte in vierde. Door allerlei omstandigheden is de eerste ploeg twee jaar op rij gezakt waardoor we nu met twee ploegen in vierde zouden zitten. Dat is echt niet zo gezond, vandaar de terechte beslissing van het bestuur om bijna hoofdzakelijk met eigen jeugdspelers van weleer uit te pakken. Dat zorgt er echter niet voor dat er nu minder ambities zijn. Met Olympic moeten we minstens op een eindrondeticket rekenen en als het kan onze verloren plaats in derde weer innemen. Wie ik als concurrent verwacht in de ‘Ieperse’ reeks? Ik heb totaal geen ervaringen in deze reeks en ken ook geen enkele tegenstanders. Het is dus voor zowel Ledegem als mezelf straks een nieuw avontuur. Mijn zinnen heb ik op het laatste deel van de terugronde gezet. Alles wat eerder is zal natuurlijk leuk meegenomen zijn”, besluit de afgestudeerde master in de rechten en sportmanagement.

Bij het ambitieuze VK Dadizele A werd de 22-jarige doelman Arne Sabbe aangetrokken van Oostnieuwkerke. Zijn start is er wel één in mineur want vorige week dinsdag werd de Izegemnaar geopereerd in AZ Delta aan een slepende blessure aan de quadriceps.

Arne Sabbe

“De miserie is eigenlijk vorig jaar al begonnen tijdens een wedstrijd met Oostnieuwkerke, ergens in oktober. Een dag later liet ik al een echografie nemen maar daar zag men enkel een spierblessure op, waardoor ik maar tijdelijk moest rusten. Eens terug in actie kon ik perfect lopen, alleen een bal wegtrappen lukte maar moeilijk. Uiteindelijk ben ik dan te rade gegaan bij een andere specialist en die zag meteen een scheur van acht of negen centimeter aan de quadriceps. In maart van dit jaar leek de ellende voorbij en kon ik terug aansluiten bij de keepers in Oostnieuwkerke, maar nog altijd bleef ik pijn hebben bij een balcontact. De covid-periode begon toen zodat mijn avontuur bij Oostnieuwkerke bruusk werd afgesloten. Ik hoopte na een lange rustperiode om volledig fit bij Dadizele te kunnen starten, maar tevergeefs. Uiteindelijk nam men dan een MRI-scan en daar zag men een cyste. Vorige dinsdag ging ik onder het mes bij dokter Rijckaert en nu is mijn revalidatieperiode van twee maanden gestart. De competitiestart zal ik moeten missen, maar nu gaat eventjes mijn blessure voor. Eens die genezen is, kan ik de eerlijke concurrentie aangaan met Matts Deneir, die terugkeert naar zijn heimat.”

Arne Sabbe. (foto Bart)
Arne Sabbe. (foto Bart)

Jeugd en ervaring

Wat zijn je eerste bevindingen bij Veekaa? “Het bestuur zorgde dit seizoen voor een kern met een ideale mix van jeugd en ervaring. Als we daaraan nu nog ons enthousiasme en kwaliteit kunnen toevoegen, dan is het laatste woord van Veekaa nog niet gezegd.” Zijn jullie topfavoriet? “Ik heb Oostnieuwkerke verlaten voor het ambitieus project van Dadizele, een ploeg die zo snel mogelijk naar het nationaal voetbal wil. Hopelijk kan ik hen daarbij helpen als certitude”, besluit de student rechten aan de UGent.

Mattice Godderis

Bij tweedeprovincialer Club Roeselare zit men al direct met een keepersprobleem. De 19-jarige Mattice Godderis, die sinds vorig jaar in de A-kern is opgenomen, viel in de voorbereiding uit met een gescheurde voorste kruisband. Dinsdag werd hij geopereerd bij dr. Rijckaert in AZ Delta. Er wacht hem een maandenlange revalidatie.

Mattice Godderis. (foto SM)
Mattice Godderis. (foto SM)

“Twee weken geleden ben ik tijdens de keeperstraining bij Benny Hoornaert tijdens een zweefsprong verkeerd neergekomen. Onmiddellijk voelde ik dat er iets niet pluis was want ik kon mijn knie niet meer plooien of strekken. Toch heb ik nog meer dan een week meegetraind in de hoop dat het vanzelf zou beter worden, maar tevergeefs. Uiteindelijk heb ik een MRI-scan laten nemen in het ziekenhuis en daar werd duidelijk dat de voorste kruisband gescheurd is. Een operatie is noodzakelijk en dan nog zal ik zeker niet voor maart van volgend jaar op het plein staan. Mijn seizoen zit er dan ook zo goed als op. Nochtans had ik het gevoel dat ik een goed seizoen zou doormaken. Zelfs een basisplaats zat er misschien wel in, alhoewel ik daarvoor moest opboksen tegen twee serieuze concurrenten.”

Mattice is eigenlijk een laatbloeier als doelman. “Tot mijn vijftiende stond ik altijd op het veld. Plots viel onze doelman tijdelijk uit en aangezien ik bij de schoolploeg geregeld eens onder de lat stond, werd mij gevraagd om tijdelijk over te nemen. Sindsdien heb ik eigenlijk die plaats niet meer afgegeven.”

Hoe zie je zelf Club Roeselare dit seizoen meedraaien in 2A? “Club maakte echt een perfecte keuze met het trainersduo Franky Mestdagh en Benny Hoornaert. Ze zorgen echt voor heel toffe en variabele trainingen. Ook de nieuwkomers zijn echt wel versterkingen. Ik verwacht dan ook dat ze een seizoen kunnen draaien rond de zesde plaats of wie weet zelfs meer”, besluit de arbeider bij brouwerij Rosseel in Izegem. (SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.