Simon Taillieu verlaat Mandel United B voor KFC Meulebeke (1): “Ik heb gekozen voor meer zekerheid”

Simon Taillieu. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

De 21-jarige centrale verdediger Simon Taillieu verlaat per direct het tweede elftal van Mandel United voor KFC Meulebeke. Daar is hij opgenomen in de A-kern om er mede voor te zorgen dat de ploeg in eerste provinciale een rustig seizoen draait.

“Er is nog altijd heel veel onduidelijkheid bij zowel de A- als de B-ploeg van Mandel United”, opent de Izegemnaar. “Het lijkt erop dat er niet direct veel duidelijkheid zal komen, vandaar dat ik direct de gesprekken ben aangevat met het geïnteresseerde Meulebeke. Eigenlijk waren we er heel snel uit voor de transfer, zeker toen ook het bestuur van Mandel United meewerkte.”

“Het zal wel wennen zijn, want uiteindelijk heb ik ruim 15 jaar de kleuren van Izegem verdedigd. Twee seizoenen geleden werd ik zelfs opgenomen in de A-kern, maar door mijn studies zette ik zelf uiteindelijk een stap terug naar het tweede elftal van Mandel United. De sfeer zat er steeds goed, maar ik heb zin in dit nieuwe avontuur in Meulebeke. Daar treed ik trouwens in de voetsporen van mijn pa Koen en opa Paul, die hier ook vele jaren actief zijn geweest”, vertelt Taillieu.

“Mijn ambitie is toch wel tweeledig. In eerste instantie wil ik zelf zo snel mogelijk het niveau van eerste provinciale aankunnen zodat ik kan wedijveren met de rest voor een basisplaats. Met de ploeg hebben we geen uitgesproken ambitie. Alleen wil het bestuur niet meer tot de voorlaatste speeldag moeten bikkelen voor het behoud. Met de versterkingen erbij denk ik dat we gewapend moeten zijn voor een zorgeloos seizoen in de middenmoot”, besluit de student Handelswetenschappen aan de Universiteit Gent. (SBR)