En dat tot opluchting van beide clubs die er al een lang seizoen hebben opzitten. Donderdagavond speelde KFC Mandel United een puike wedstrijd op het veld van FC Luik, maar het verloor er niettemin met 1-0. Na het 0-2 verlies in de eigen Brigand Arena betekende dat de uitschakeling voor de club. In het eerste bestaansjaar van de fusie (KFC Izegem en OMS Ingelmunster) legden de jongens van Lieven Gevaert toch een mooi parcours af.

Winkel Sport was nog dichter bij de finale. Op VW Hamme had het vorige zondag verloren met 2-1, maar toen al voelden de Winkelnaars dat ze de ploeg uit eerste amateurklasse zeker aankonden. En dat bleek ook donderdagavond in Gullegem, waar Winkel Sport de thuiswedstrijd afwerkte. Winkel was de betere ploeg, kwam 1-0 voor via Lutun (en was op dat moment gekwalificeerd), maar verzuimde de meerdere kansen af te maken. In de blessuretijd kregen ze het deksel op de neus.

Beide teams blijven dus in tweede amateurklasse waar ze volgend jaar opnieuw de derby kunnen afwerken.

En dat tot opluchting van beide clubs die er al een lang seizoen hebben opzitten. Donderdagavond speelde KFC Mandel United een puike wedstrijd op het veld van FC Luik, maar het verloor er niettemin met 1-0. Na het 0-2 verlies in de eigen Brigand Arena betekende dat de uitschakeling voor de club. In het eerste bestaansjaar van de fusie (KFC Izegem en OMS Ingelmunster) legden de jongens van Lieven Gevaert toch een mooi parcours af.Winkel Sport was nog dichter bij de finale. Op VW Hamme had het vorige zondag verloren met 2-1, maar toen al voelden de Winkelnaars dat ze de ploeg uit eerste amateurklasse zeker aankonden. En dat bleek ook donderdagavond in Gullegem, waar Winkel Sport de thuiswedstrijd afwerkte. Winkel was de betere ploeg, kwam 1-0 voor via Lutun (en was op dat moment gekwalificeerd), maar verzuimde de meerdere kansen af te maken. In de blessuretijd kregen ze het deksel op de neus.Beide teams blijven dus in tweede amateurklasse waar ze volgend jaar opnieuw de derby kunnen afwerken.