Doelman Degrendel stuurt kat naar KRC Harelbeke door financieel dispuut

© foto Bart
Redactie KW

Er zit een stevig haar in de boter in de relatie tussen doelman Anthony Degrendel en KRC Harelbeke. Degrendel tekende vorig seizoen een nieuw contract voor twee jaar. Door de coronacrisis bleef de betaling uit. Degrendel pikte dat niet en stuurde prompt zijn kat.

Voorzitter Christian Pattyn is ‘not amused’. “Ik kan niet begrijpen dat een speler in het geheel geen begrip kan opbrengen voor de moeilijke situatie waarin àlle clubs verkeren. Er wordt niet gevoetbald en toch zou er een maandloon moeten worden uitgekeerd. Bovendien is het er ons – en met ‘ons’ bedoel ik de voltallige Raad van Bestuur – niet om te doen om het contract van Degrendel niet te honoreren, ik zou het veeleer een ‘on hold’ -zetten durven noemen. Van zodra de competitie terug opstart, verkeren we in een andere situatie, en dan kan alles herbekeken of geëvalueerd worden.”

“Feit is dat KRC Harelbeke de middelen die er zijn, wil beheren als een goede huisvader. Je kan niet uitgeven wat er niet is. Geld kan nog altijd niet getoverd worden. We doen er alles aan om in deze moeilijke economische omgeving toch te kunnen blijven draaien op een hoog niveau. En dank zij de vele inspanningen van elkeen binnen onze club, lukt dat nog wonderwel. Maar als je het niet wil verstaan, dan is dat maar zo. Ik weet dat er nog altijd sommige clubs zijn die zwaaien met euro’s. Ik wil nog zien of dat kan worden blijven volgehouden.”

“Ik verneem dat Degrendel naar Sporta (de spelersvakbond, red.) is getrokken, maar daar liggen wij niet wakker van. Degrendel kan trouwens niet weg bij ons, hij is aangesloten bij de voetbalbond onder stamnummer 1574, en laat dat nu toch wel KRC Harelbeke zijn zeker. Misschien is een witte tranfer naar een andere ploeg wel nog mogelijk, maar daar zal dan eerst nog een hartig woordje moeten over gesproken worden. Voor alle duidelijkheid: ik vind het een heel spijtige zaak: Degrendel behoort tot de top 3 van beste doelmannen in onze reeks, zeker weten. Op het, door corona, vervroegde einde van vorig seizoen was ik zo tevreden over zijn prestaties dat ik nog een financiële geste deed. Maar dat blijkt hij nu zeer snel vergeten te zijn. Hij gaf mij toen zijn woord. En nu dit…. Ik denk dat we een nieuwe doelman zullen moeten zoeken”, zucht Pattyn.

Anthony Degrendel liet ons per sms weten niet te willen reageren. (MVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.