Robbe Bakelandt nieuw bij FC Gullegem: “Heftige maanden bij Roeselare achter de rug”

Robbe Bakelandt speelde vorig seizoen tegen onder meer Beerschot. © webteam KSVR.
Redactie KW

FC Gullegem moest vorig weekend andermaal het hoofd buigen: dit keer tegen Petegem (0-2). Het bestuur trok zijn conclusies en versterkte zich dezelfde avond nog met de 19-jarige Robbe Bakelandt, die overkomt van SV Roeselare en de 20-jarige Jarno Vervacque, die zijn opleiding genoot bij Club Brugge.

Robbe Bakelandt, een centrale middenvelder, heeft de dagelijkse soap van SV Roeselare van op de eerste rij meegemaakt, weet met zijn keuze voor FC Gullegem nu eindelijk waar hij aan toe is. “Het waren heftige maanden”, vertelt de Gullegemse nieuwste aanwinst. “Iedere dag kregen we op Schiervelde ander nieuws te horen. Veelal was het niet meer dan gebakken lucht. De weinige spelers die de club trouw bleven, hoopten op een goede afloop, maar werden met valse beloften aan het lijntje gehouden. Tot we met de neus op de feiten werden gedrukt en er ons alleen nog bittere ontgoocheling restte.”

FC Gullegem speelde kort op de bal, kon Bakelandt overtuigen om voor de rood-witten te kiezen. “Ik ben blij dat ik mij opnieuw op het voetbal en mijn carrière kan concentreren”, zegt Robbe. “Gullegem is een mooie club en tweede afdeling is een mooie reeks. Hier krijg ik een kans om mijn alsnog prille carrière een nieuw elan te geven. Ik kijk er alleszins reikhalzend naar uit. Of ik zaterdag op Harelbeke aan de aftrap zal komen? Daar beslist de trainer over. Ik ben er klaar voor, ben de vorige maanden altijd hard blijven trainen.”

Vorig seizoen werd Robbe Bakelandt uitgeleend aan Winkel. Maar onder de vleugels van toenmalige trainer Danny Lavens kwam de 19-jarige middenvelder nooit aan spelen toe. “Roeselare leende me uit opdat ik een reeks lager meer aan spelen zou toekomen. Maar het werd een regelrechte ontgoocheling. Ik kreeg er nooit een eerlijke kans, ben na korte tijd opnieuw naar de Roeselaarse schaapstal teruggekeerd”, besluit Robbe Bakelandt. (Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.