Verdienstelijk KVV Coxyde verliest met 5-2 in Dender

Hugo Vandenheede zag zijn Coxyde toch door het ijs zakken tegen Dender. © VDB

KVVC begon goed aan de partij en het leidde zelfs met 0-2 aan de pauze, maar vijf treffers in het laatste halfuur nekten een verdienstelijk blauw-wit dan toch.

KVV Coxyde startte met een onuitgegeven elftal, maar dat was er in eerste instantie niet aan te zien. Tijdens de eerste helft deed KVVC het zeker niet onaardig en Ousmane Diakho scoorde twee keer op slag van rust, na mooie combinaties.

De tweede helft ging het moeilijker voor KVVC en sommige spelers zaten al snel door hun beste krachten heen. Tot overmaat van ramp zorgde Dender-kapitein Wouter Hias op het uur voor de aansluitingstreffer. De bezoekers hapten naar adem en acht minuten later stonden de bordjes al opnieuw gelijk, 2-2. Enkele minuten na die goal pakte Fred Salem-Ngabou zijn tweede gele kaart en het al vermoeide KVVC moest plots met tien verder. Tien minuten voor affluiten zorgde Ignazio Cocchiere voor de Denderse voorsprong. De late treffers van Aalhoul maakten het verdict te hard voor het verdienstelijke KVV Coxyde.

Doelpunten: 40′ en 45′ Diakho 0-1 en 0-2, 60′ Hias 1-2, 68′ Morais De Almeida 2-2, 80′ Cocchiere 3-2, 89′ en 90′ Aalhoul 4-2 en 5-2.

Rode kaart: 72′ Salem-Ngabou (twee keer geel)