Uitbater sportbar supportert voor Rode Duivels met eigen EK-sjaal

“We plaatsten een groot ledscherm van 2 bij 3 meter op ons terras”, vertelt Gael Burghgraeve.© WV
“We plaatsten een groot ledscherm van 2 bij 3 meter op ons terras”, vertelt Gael Burghgraeve.© WV
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Na een moeilijk jaar voor veel horeca-uitbaters, hopen zij nu op goede prestaties van onze sporters. “Hoe langer de Rode Duivels in het EK blijven, hoe beter voor onze kassa”, zegt Gael Burghgraeve van Dbar in De Panne. Samen met zijn vast cliënteel supportert hij daarom voor Lukaku en co, met zijn eigen Dbar-EK-sjaal.

Gael Burghgraeve (31) nam vorig jaar Dbar over, in volle coronacrisis. Zijn bar moet het in grote mate hebben van de vele sporters in sporthal Den Oosthoek en de omliggende buitenterreinen. Omdat de zaalsporten echter nog altijd niet op volle toeren draaien, zet hij nu fors in op de passieve sportbeleving.

Devils en Cats

“Zo plaatsten we een groot ledscherm van 2 bij 3 meter op ons terras en ook binnen hangt er een groot tv-scherm. Daarop tonen we nu natuurlijk alle wedstrijden van de Rode Duivels, maar ook de halve finale van de Belgian Cats zal zaterdagavond bij ons te zien zijn. Mochten zij doorstoten tot in de finale, dan zul je die hier zeker ook kunnen volgen”, vertelt de uitbater, die ook voorzitter is van zaalvoetbalploeg Dbarfutsal team’ en al jarenlang een hevige supporter is van Club Brugge.

Totaalpakket

“Vroeger verzamelde ik sjaals en het is zo dat ik Limburger Eusebio Roggen en diens shop ken. Eerder liet ik al sjaals maken voor onze zaalvoetbalploeg en nu ging ik opnieuw bij hem aankloppen, om hem in deze moeilijke tijden ook wat te steunen. De Dbar-sjaals zijn te koop voor 10 euro per stuk en er zijn er een honderdtal beschikbaar.”

“De eerste stuks gingen naar onze vaste fans. Zo genieten zij hier van een totaalpakket, samen met de drank, het grote scherm en de ambiance”, zegt Gael, die nog vol ideeën zit. “Zo wil ik later eens een busreis naar een match van de Rode Duivels organiseren, maar daarvoor is het nog wachten op verdere versoepelingen.”