Tweede zege op rij kan SV Wevelgem naar veiliger regio loodsen

© VDB
Redactie KW

SV Wevelgem City zette met een 1-2-overwinning op Zedelgem het nieuwe jaar goed in. Zaterdag wacht de Vlassers een belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Poperinge.

Na de feestdagen mocht Wevelgem genieten van een duur bevochten zege op Zedelgem. “Het heeft deugd gedaan, maar we hebben dit seizoen al betere wedstrijden gespeeld”, merkt Dylan Vanhaverbeke op. “Maar toen moesten we met lege handen afdruipen. Op Zedelgem, vooral na de rust en met een fel gehavende ploeg, ging het minder vlot. Desondanks pakten we drie belangrijke punten. Wat aan talent ontbrak, werd ruimschoots gecompenseerd met een tomeloze inzet. Het moet niet altijd mooi zijn om te winnen. Nogmaals werd bewezen dat je het op karakter en met de juiste mentaliteit ver kan schoppen.”

Zaterdag staat Wevelgem op eigen veld voor een belangrijke wedstrijd tegen FC Poperinge. Mits te winnen, slaan de paars-witten een kloof met de andere bedreigde ploegen en krijgen ze aansluiting met het duo Wielsbeke-Poperinge. “Een tweede overwinning op rij zou ons goed uitkomen”, weet Dylan Vanhaverbeke. “Daarna volgt een uitwedstrijd op buur RC Lauwe. We staan voor belangrijke weken, kunnen een mooie zaak doen in de strijd om het behoud.”

Ondertussen is het bestuur al bezig met volgend seizoen. Maar bovenal blijft Wevelgem de kaart van de jeugd trekken. “Met Evert Masselis, Cedric Moerkerke, Dries Demyttenaere en Glenn Lapeire maken straks vier jongeren de oversteek van de B- naar de A-ploeg. Ze zullen de hele voorbereiding meemaken, daarna zullen we een evaluatie maken. Op Zedelgem maakte Lapeire zelfs de 90 minuten vol. Glenn speelde een sterke match, heeft me nog nooit ontgoocheld. Hopelijk blijft hij volgend seizoen bij ons. Zelf hebben we met de broers Dieter en Mathias Meulenyzer al twee aanwinsten op de kop getikt. Dieter was vroeger aan de slag bij Menen, komt over van Dadizele. Mathias speelt dit seizoen bij Geluwe. De broers wilden opnieuw herenigd worden en wij hapten maar al te graag toe”, besluit Dylan Vanhaverbeke. (Fonzie)

Zaterdag 11 januari om 19.30 uur: Wevelgem FC Poperinge.