Tweede periodekampioenen provinciaal voetbal zijn bekend

Jari Dejaegere (Sp. Heestert) gaat hier aan de haal met de bal en Maarten Desmyter (Deerlijk Sp.) gooit lijf en leden in de strijd om hem af te stoppen. Heestert won met 1-0 en verzekerde zich zo van de tweede periodetiel. © HDV
Wouter Vander Stricht

Afgelopen weekend moest er in heel wat reeksen in het provinciale voetbal nog een beslissing vallen over het tweede periodekampioenschap. En net als op de slotspeeldag van in eerste klasse, ging het er spannend aan toe.

In eerste provinciale kwamen nog drie ploegen in aanmerking, maar zowel SK Oostnieuwkerke, KSKV Zwevezele als KSV Oostkamp wonnen hun match. Leider Zwevezele had wel moeite met SC Wielsbeke en kon pas juichen na een gecontesteerde strafschop. Oostnieuwkerke wint de tweede periode echter op basis van het doelsaldo. Net als KSKV Zwevezele totaliseert het team van coach Verhoeven een indrukwekkende 27 op 30. Zwevezele won al de eerste periode.

In tweede provinciale A was leider KFC Meulebeke al zeker van tweede periodewinst, nadat het ook al de eerste periodetitel binnenhaalde. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Meulebeke acht punten voorsprong op KSV Diksmuide. Zedelgem verloor gisteren thuis van KSV Bredene en blijft zo op elf punten.

De titelstrijd in tweede provinciale B is ongemeen spannend. VK Dadizele staat er gedeeld aan de leiding met Sparta Heestert. Deerlijk Sport volgt nu op drie punten van dit duo nadat het de topper op Heestert (1-0) verloor. Heestert is ook de winnaar van de tweede periodetitel (24 punten, 8 zeges). Dadizele telt evenveel punten, maar een overwinning minder. De eerste periode ging naar Deerlijk Sp.

In derde provinciale A had Ploegsteert genoeg aan een scoreloos gelijkspel op De Panne op de tweede periodetitel op zak te steken, SC Zonnebeke won de eerste periode. KSV Moorslede gaat op kop in de algemene rangschikking (54 punten) voor Ploegsteert (52).

In derde provinciale B is de strijd bovenin nog ongemeen spaande. SV Loppem (56 punten) heeft één punt meer dan Sp. Keiem en KSV Nieuwpoort. De eerste periodetitel was voor Dosko Sint-Kruis, de tweede voor SV Loppen dat afgelopen weekend datzelfde Sint-Kruis met 5-2 versloeg.

In derde provinciale C was de strijd al beslecht. KSKV Zwevezele B pakte daar de tweede periodetitel (26 op 30). De eerste periodetitel ging naar RC Bissegem, dat ook nog het algemeen klassement aanvoert met 55 punten. Enkel KSKV Zwevezele B (51 punten) lijkt met vijf wedstrijden te gaan nog een bedreiging te kunnen vormen. Lichtervelde, Lendelede en Avelgem delen de derde plaats met 46 punten.

In vierde provinciale A zullen SK Elverdinge (65 punten) en E. Jonkershove (61 punten) uitmaken wie kampioen wordt. VKW Vleteren pakte de eerste periode, Elverdinge de tweede. Jonkershove staat riant op kop in de strijd om de derde periode.

KVV Oostduinkerke B werd na vijf forfaits vorige week uit competitie genomen. Daardoor worden hun resultaten geschrapt en gaat de strijd verder met 15 teams in vierde provinciale B. SK Torhout, dat zowel de eerste als tweede periodetitel pakte, stevent met 12 punten voorsprong af op de titel.

In vierde provinciale C tenslotte werd de wedstrijd van WS Bellegem afgelopen weekend afgelast, leider NS Heule won nipt van Stasegem (2-1), maar heeft nu vier punten voorsprong. Bellegem won de eerste periode, NS Heule de tweede.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.