https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KSV Diksmuide en KSV Nieuwpoort spelen “de match van het jaar”

Diksmuidelingen Dries Denoo (KSV Diksmuide) en Dieter Vandendriessche (KSV Nieuwpoort) zijn klaar voor de clash. (foto MG)
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Kan KSV Diksmuide een grote stap richting titel zetten? Of blaast KSV Nieuwpoort ondanks de extrasportieve beslommeringen de titelstrijd nieuw leven in? Vrijdagavond staan de twee beste ploegen van 2A tegenover elkaar. Het verschil: vier punten. De inzet: naast de titel ook vooral de eer.

Hoewel KSV Diksmuide de titelambities lange tijd niet uitsprak, pakte het van meet af aan de leiding. Ondertussen zou alles minder dan de titel een enorme ontgoocheling zijn. De Boterjongens laten zelden steekjes vallen, zo werd de lastige trip naar De Haan met een 0-1-zege afgerond. “Het is ook nodig dat we blijven winnen, want Nieuwpoort blijft ons op de hielen zitten“, beseft Dries Denoo.

Vrijdagavond ontvangt KSVD de rechtstreekse concurrent voor de match van het jaar. “Zo mag je het inderdaad wel noemen, want beide ploegen steken er duidelijk bovenuit. De meeste spelers kennen elkaar ook, dus het zal sowieso een speciale wedstrijd worden. In de kleedkamer heerste er deze week een gezonde vorm van stress. Toch zullen we niet met een ei in de broek aan de match beginnen, want we hebben veel vertrouwen.”

“Het zou een enorme ontgoocheling zijn, mochten we de titel nu nog laten schieten” – Dries Denoo

Voor Diksmuide lijkt niet verliezen het belangrijkste. Een bonus van vier punten is immers comfortabel om de laatste vijf matchen aan te vatten. “Dat klopt, maar bij winst zetten we een hele grote stap richting titel. We mogen niet vergeten dat ons programma lastiger is dan dat van Nieuwpoort, dus verliezen is uit den boze. Op papier is Nieuwpoort misschien sterker, maar na heel het seizoen op kop te hebben gestaan, zou het toch een enorme ontgoocheling zijn mochten we nu de titel nog laten schieten”, besluit de 32-jarige Vladslonaar, die al bijtekende voor volgend seizoen.

Dries Denoo zal bij de kustploeg heel wat bekende gezichten ontmoeten, zoals Dieter Vandendriessche. Voor de 38-jarige Diksmuideling wordt het in vele opzichten een speciale match. “Naar de ploeg terugkeren waar je een stuk van je jeugd en twee jaar bij de eerste ploeg speelde, is sowieso al bijzonder. Ik ken er heel wat jongens, zoals Dries Denoo, waar ik al geregeld tegen speelde. Bovendien voetbalt ook mijn broer Nico bij Diksmuide.”

Druk opvoeren

Hoewel het extrasportief onrustig is bij Nieuwpoort en vele geruchten de ronde doen, blijft de spelersgroep wel vol voor de titel spelen. “In overleg met de volledige kern hebben we dat beslist. Dat is ook duidelijk aan onze resultaten. Op onze uitschuiver in Meulebeke na, hebben we een foutloos parcours afgelegd. Zo blijven we de druk op Diksmuide opvoeren.”

En mits een zege in Diksmuide kan Nieuwpoort de titelstrijd zelfs weer volledig opengooien. “De jongste weken hebben we er alles aan gedaan om de kloof met Diksmuide niet groter te laten worden. Gezien de extrasportieve problemen hoeft er in principe niets, maar puur voor de sportieve eer willen we zo hoog mogelijk eindigen. We hebben zeker voldoende potentieel om samen met Diksmuide tot de laatste speeldag voor de titel te strijden. Die ambitie leeft hard in onze groep. Ik verwacht net als in de heenmatch (Diksmuide won toen met 2-3, red.) een open match met veel strijd.”

Toekomst onduidelijk

“Wat de toekomst van Nieuwpoort betreft: het laatste wat ik hoorde, is dat de club sowieso blijft bestaan. Het is echter nog niet duidelijk als dat met de jeugd en een ploeg in vierde provinciale zal zijn, of met de jeugd en een ploeg in tweede/eerste provinciale. Deze week kwam de voorzitter op training de spelers nog eens duidelijk maken dat hij graag verder wil doen met de huidige kern, maar het probleem is dat 80 procent al elders heeft getekend. Zelf trek ik naar Jonkershove, waar ik waarschijnlijk mijn carrière zal afsluiten”, besluit Dieter.

Vrijdag 6 maart om 20.30 uur: KSV Diksmuide A – KSV Nieuwpoort A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.