Sportpetje af voor… Sofiane Oumedjeber, de assistkoning van KFC Izegem

Redactie KW

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op Sofiane Oumedjeber. Hij scoorde niet in de 4-0 zege tegen Olsa Brakel, maar in bijhorende video kun je zien dat hij twee goals op een presenteerblaadje en een constante gesel was voor Brakel.

Veel keuze op de voetbalvelden. Phil Cannoot scoorde vijf keer voor Oostkamp tegen KSV Rumbeke (6-0) en de topper tussen KSKV Zwevezele en Sassport Boezinge werd door Yves Ngabu beslist met een hattrick (3-1).

Maar iemand die niet scoorde, maar toch deze vermelding verdient is Sofiane Oumedjeber. Als spelmaker bij KFC Izegem moest hij Olivier Verstraete (naar KSV Oudenaarde) doen vergeten en daar slaagt hij met brio in. KFC Izegem is nog ongeslagen en staat met 8 op 12 op een mooie vierde plaats. De gelijke spelen werden behaald tegen RC Gent en Sparta Petegem, het enige puntenverlies voor die ploegen die ook de leiding delen.

KFC Izegem kwam Oumedjeber, die om begrijpelijke redenen in Izegem ‘Sofiane’ als roepnaam heeft, op het spoor in de Franse CFA. Daar speelde hij voor Iris Club de Croix. Zijn broer Mehdi speelde vorig jaar nog bij KSV Roeselare, net voor het afsluiter van de transferdeadline verhuisde de Fransman naar FC Gullegem, een reeksgenoot van KFC Izegem.

https://www.youtube.com/watch?v=rsyZs2TvS4c

Sofiane Oumedjeber is technisch zeer onderlegd en dat demonstreerde hij onder meer door ploeggenoten Gwenny Opbrouck en Ayron Verkindere de 1-0 en 2-0 voor te schotelen. Hij strooide verder nog met assists, maar die werden niet altijd een doelpunt. Nadat hij de bal enig mooi uit de lucht plukte trof hij zelf ook nog de paal. Het werd uiteindelijk 4-0. Het laatste doelpunt van Daymon Billiet verdient ook nog een extra vermelding. Een prachtig afstandsschot pal in de winkelhaak.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.