SK Torhout sluit zondag een topseizoen af

SK Torhout © vdb
Redactie KW

SK Torhout heeft na twee nederlagen aangeknoopt met een knappe uitoverwinning op het veld van FC Doomkerke. Bram Demey scoorde één van de drie doelpunten. En dat deed hem duidelijk deugd. Tegen SKD Hertsberge hoopt hij samen met de ploeg het kampioenenjaar met een driepunter af te sluiten.

“Na een kwartier kwamen we met tien te staan, maar we bleven vechten en op karakter konden we nog winnen”, stelt Bram Demey die een kwartier voor tijd de 2-2 scoorde. “Vorig jaar scheurde ik in mei mijn kruisbanden. Ik ben nog maar een viertal wedstrijden terug. Ik kwam over van Jabbeke. Voor mij was het doelpunt ook een boost. Het was ook de verdienste van heel de ploeg dat we nog konden winnen.”

“We zijn al kampioen en voor mij is het goed dat ik nu kan spelen. Ik ondervind wel nog last van de blessure. Zondag was het mijn eerste maal dat ik de 90 minuten kon volmaken en dan nog met tien man. Conditioneel ben ik nog niet zoals het zou moeten, maar dat keert stilaan terug. De trainer liet me ook weten dat ik nu moet werken naar volgend seizoen toe en dat alles wel weer goedkomt.”

Dat zal dan in derde provinciale zijn. “Met deze bende en de versterkingen mogen we zeker op de linkerkolom en zelfs top vijf mikken.”

Maar eerst wil de ploeg het seizoen nog in schoonheid afsluiten met een zege tegen SKD Hertsberge. “Het is onze laatste thuiswedstrijd en die willen we ook winnen uiteraard. Kiani Mombert is geblesseerd, Ruben Laplasse geschorst en Shane Lapere is ook afwezig. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar vorig weekend viel er een speler van de U17 (Jens Van Reybrouck, red.) in en hij deed dat heel goed. Hij gaf ook een assist. Op training zie je ook dat de jongeren zich willen tonen en willen spelen. Als je een beetje concurrentie hebt, wil je je op de training ook nog tonen. We spelen ook al naar volgend seizoen toe.”

(BV)

Zondag 22 april om 15 uur: SK Torhout-SKD Hertsberge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.