Dosko Beveren doekt B-ploeg op, Bram Lucker nieuwe sportief directeur

© Bram Lucker. (Foto a-DB)
Stijn Moerman

De beheerraad van Dosko Beveren heeft beslist om volgend seizoen geen B-ploeg meer in competitie te brengen. Bram Lucker wordt dan weer sportief directeur van de club.

We hebben beslist om volgend seizoen met slechts één team verder te gaan“, legt bestuurslid Dieter Carron uit. “De B-ploeg werd enkele jaren geleden opgericht om de jeugd alle kansen te geven. Sommige spelers hebben zich goed ontwikkeld en de stap naar de eerste ploeg gezet, maar anderen zijn ondertussen 23-24 jaar en moeten hun conclusies trekken. Ze kunnen volgend seizoen terecht bij de gewestelijke reserven.”

“Bovendien was het probleem dat geblesseerde spelers weinig opties hadden om terug wedstrijdritme op te doen. Daarom willen we terug naar een beloftenploeg die op vrijdag speelt en waar spelers zich moeten bewijzen voor een plaats in de eerste ploeg. Nu waren ze met die B-ploeg iets te zeker van hun plaats. We focussen ons beter op één team om daarmee goed te scoren, dan met twee teams in de middenmoot te spelen. Tweede provinciale moet het doel zijn van onze club.”

Terugkeer Bram Lucker

Jeugdcoördinator Jan Huughe stopt en wordt vervangen door Bram Lucker. Al zal zijn functie als sportief directeur iets ruimer zijn. Hij zal zich net als Jan bekommeren over de jeugd, maar neemt er ook de eerste ploeg bij. Bram heeft een enorme voetbalkennis en kent ook veel spelers, wat onze club ten goede kan komen. Maar onze focus blijft op de eigen jeugd.”

Het is en blijft ons doel om zoveel mogelijk eigen opgeleide spelers in de eerste ploeg te krijgen. Daarom gaan we volop investeren in onze jeugdwerking. Zeker omdat we tijdens de laatste evaluatie van Foot Pass slecht scoorden. Tegen 2020 willen we opnieuw twee sterren halen.”

Het bestuur kreeg ondertussen vers bloed met Bram Lucker, Jelle Vandewalle en Dieter Carron zelf. “We zijn nog op zoek naar jonge ondernemers uit de streek die zich willen engageren“, besluit de zoon van voorzitter Philip Carron. “Of ik hem binnenkort opvolg als voorzitter? De eerstkomende vijf jaar heb ik daar zeker nog geen ambitie voor.”

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.