Valentin Vandemaele is één van de zeven nieuwkomers bij Dadizele B

Redactie KW

Bij vierdeprovincialer VK Dadizele B zetten Dieter Vermander en Niels Ollivier op het einde van vorig seizoen een punt achter hun carrière.

Daarbovenop kozen Brecht Knockaert en Gilles Bouckenooghe voor andere oorden zodat de sportieve cel ook voor de B-ploeg op de transfermarkt moest. Met Frédéric Lazou werd ook een nieuwe oefenmeester aangesteld.

Bart Allossery (voorzitter): “Sportief verantwoordelijke Jan Bouckaert wist uiteindelijk zeven nieuwkomers te strikken voor onze tweede ploeg. Met de blijvers erbij denk ik dat we genoeg gewapend moeten zijn voor een seizoen in de linkerkolom. Ondertussen hopen we dat enkelen zich manifesteren om op termijn naar de A-kern door te stoten, ook al is er momenteel nog een verschil van drie reeksen.”

Eén van de nieuwe gezichten is Valentin Vandemaele, die overkomt van buur Moorsele. “Daar heb ik eigenlijk ook al gans mijn sportieve carrière vertoefd. Vorig jaar was echter een maat voor niks. Doordat ik in de voorbereiding door omstandigheden weinig kon trainen kreeg ik nooit nog één speelkans bij de hoofdmacht tijdens de reguliere competitie. Ik ben dan ook heel blij hier nu bij VK Dadizele B te zijn. Mijn eerste betrachting is om hier een vaste waarde te worden en ondertussen de ploeg te helpen zo hoog mogelijk te eindigen. Dat mag inderdaad ook een eindronde zijn of wie weet meer want de tegenstanders in deze reeks ken ik niet direct. Op termijn mag het natuurlijk nog meer met bv. Selecties voor de A-ploeg maar voorlopig concentreer ik me alleen op vierde provinciale”, besluit de net afgestudeerde Moorselenaar.

IN: Simon Ghekiere (Moorslede), Abdoulaye Diallo (RC Lauwe), Valentin Vandemaele (Moorsele), Tony Martins Antunes (Elverdinge), Mica Meeuw (Kruiseke), Jochin Dehullu (Menen Utd.), Ruben Louage (Rekkem).

(SB – Foto JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.