ZK Dentergem moet op zoek naar nieuwe trainer

Davy Vangheluwe tijdens de eindronde in mei 2017. © VDB
Lode Blomme

Donderslag bij heldere hemel bij ZK Dentergem. De vierdeprovincialer moet op zoek naar een nieuwe trainer nadat Davy Vangheluwe deze week onverwacht zijn ontslag aanbood aan voorzitter Filip Demeyer. T2 Christof Mulier neemt intussen over.

“Ik voelde zaterdag na de match (1-1 thuis tegen Ruiselede, red.) al dat er iets scheelde”, zegt voorzitter Filip Demeyer. “Deze week liet Davy me dan weten dat hij de handdoek gooit. Hij kan zich blijkbaar niet meer opladen. Onze start was met 1 op 6 misschien niet goed, maar wij namen onze trainer niets kwalijk. Het bestuur beseft dat we nog maar twee speeldagen ver zijn en we hadden er alle vertrouwen in dat het met Davy aan het roer weer goed zou komen. Met hem hebben we de voorbije jaren drie keer op rij de eindronde gehaald.”

Volgens Ingelmunsternaar Davy Vangheluwe liggen verschillende redenen aan de basis van zijn beslissing. “Ik twijfelde bij de laatste besprekingen al of ik er nog een vijfde jaar in Dentergem zou bij doen. Ik vond de drive niet meer, er zijn de vele geblesseerden en ik had liever weer in de C-reeks aangetreden. Drie keer op rij de eindronde spelen is ook slopend…”

Geen idee of ik dit seizoen nog ergens aan de slag zal gaan

Met modder gooien naar Dentergem ga ik zeker niet doen. We hebben er iets moois opgebouwd, ik heb er nog vele vrienden, onder wie ook de voorzitter. Verschillende spelers hebben me ook al gebeld. Ik ga zeker nog kijken naar Dentergem. Ik verdwijn ook niet voorgoed uit het voetbal, maar geen idee of ik dit seizoen nog ergens aan de slag zal gaan.”

Niet snel beslissen

“We kunnen de beslissing van Davy alleen maar respecteren, maar voor ons is het natuurlijk vervelend dat we zo vroeg op het seizoen plots op zoek moeten naar een nieuwe trainer“, zucht Filip Demeyer. “T2 Christof Mulier, die er dit seizoen overigens is gekomen op vraag van Davy, neemt voorlopig over, maar we gaan wel op zoek naar een nieuwe trainer. We willen niet te snel beslissen, zodat we meteen de juiste opvolger hebben. Iemand die de voetbalvisie van Dentergem volgt, die de ploeg wat kent. Alleen… vind maar eens zo iemand.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.