NSVD Handzame gelooft nog volop in het behoud

Redactie KW

NSVD Handzame boekte een noodzakelijke 2-3-zege bij KRC De Panne. Tevens de eerste uitzege van het seizoen voor de jongens van Johan Verbeke. De redding kan nog.

“Het was al een lange tijd geleden dat we wonnen”, opent Kevin Heindryckx. “Het was nog maar mijn vierde wedstrijd na mijn blessure. Onze verzorger lag in het ziekenhuis. Dat was een extra drijfveer om te winnen. Na de wedstrijd hebben we hem direct gecontacteerd en hij was natuurlijk in de wolken.”

Tegen TSC Proven wil NSVD daar een vervolg aan breien. “Van vorig jaar weet ik dat het een sterk voetballende ploeg is, die ons normaal wel zal liggen. Wij moeten het ook echt hebben van kort combinatievoetbal. Zij durven ook voetballen en zullen ons dus ook wel liggen.”

Enkele spelers gaven al te kennen te vertrekken, maar ze zijn wel vastbesloten om eerst samen het behoud af te dwingen. “Zelf vertrek ik ook op het einde van het seizoen (naar Zarren, red.). Ik heb er mooie jaren op zitten, al kon ik door een blessure dit seizoen niet echt belangrijk zijn voor de eerste ploeg. Het is een prachtige club, maar zelf had ik nood aan verandering. Maar natuurlijk hoopt iedereen dat de ploeg erin blijft. Dit seizoen zitten we nog bij Handzame en we zullen ons dus nog volop voor de ploeg inzetten.”

Sparta Dikkebus staat zes punten hoger op plaats 14. “Er resteren nog zes wedstrijden. Zakken we of niet? Dat hangt af van hoeveel nieuwe ploegen er beginnen. Er is al zoveel gespeculeerd. Het is nog niet echt duidelijk en dus moeten we ons daar niet op fixeren. Als we er alles voor geven, zien we wel waar we stranden.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.