Knalt topschutter Sven Lugghe Dosko Beveren (3C) zaterdag naar titel? “Klus zo snel mogelijk afmaken”

Sven Lugghe (links) is met 22 doelpunten momenteel topschutter. © foto VDB
Stijn Moerman

Door de zege van concurrent Bissegem in de slotminuut tegen SV Ingelmunster moest Dosko Beveren de champagne zaterdag nog even in de frigo laten. Zelf won het overtuigend met 5-2 van Wevelgem City B en zette het zijn ongeslagen reeks van ondertussen 16 matchen verder. Knalt topschutter Sven Lugghe (25) Dosko zaterdag naar de titel in de topper tegen Winkel Sport B?

Het zag er zaterdag tegen Wevelgem City B even niet goed uit voor Dosko Beveren. Het had het betere van het spel, maar keek na een half uur tegen een 0-2-achterstand aan na twee defensieve foutjes. Het liet de kopjes echter niet hangen en kwam voor rust al op gelijke hoogte en domineerde daarna de tweede helft, met een 5-2-zege als resultaat. “Van titeldruk was er zeker geen sprake bij ons voor de match, want we hadden het toch niet in eigen handen”, blikt Sven Lugghe (25) kort terug. “We wilden vooral onze ongeslagen reeks verder zetten. Natuurlijk is het spijtig dat KRC Bissegem zijn match in de absolute slotfase nog won, maar we pakten zelf de drie punten en behouden onze mooie bonus van elf punten in het klassement. Nog één keer winnen en de titel is binnen.”

Beslechten de troepen van trainer Tim Langeraet de titelstrijd zaterdag bij Winkel Sport B? “We hopen het, maar het wordt geen evidentie. Winkel is een jonge ploeg, maar ze zijn bezig aan een heel goed seizoen. Ze staan niet voor niets derde. Een topper en een eventuele titel als inzet… Het wordt dus een beladen duel. Maar we zullen net als iedere week er alles aan doen om onze ongeslagen reeks verder te zetten. En als we verliezen, hebben we daarna twee thuismatchen om de klus af te maken, al mogen we KFC Marke en SC Oostrozebeke zeker niet onderschatten. De ene strijd nog voor de eindronde en de andere voor het behoud. Er zijn geen gemakkelijke matchen meer.”

Topschutter? Zou leuk zijn, maar Yentl en ik gunnen het elkaar allebei

De eindronde was dit seizoen het doel van Dosko en zijn voorzitter Philip Carron. “We wisten dat de kwaliteit aanwezig was, maar het is altijd afwachten. Zeker toen we halfweg de heenronde wat aan het slabakken waren, was er wat twijfel, maar na onze sterke reeks vlak voor de winterstop – waarbij we titelfavorieten KRC Bissegem en SV Ingelmunster klopten en aan de leiding kwamen – kwam het geloof in de titel in de ploeg. Daarna gingen we op ons elan verder en boekten we ondertussen 16 zeges op rij, terwijl de concurrentie geregeld punten liet liggen… Ik verwachtte een spannende strijd tot op het einde, maar we staan nu elf punten voor. Hopelijk kunnen we de klus nu snel afmaken.”

Naast de titelstrijd is er bij Dosko Beveren ook de strijd voor de… topschutterstitel. Sven Lugghe scoorde dit seizoen al 22 keer, spitsbroeder Yentl Tanghe 21 keer na zijn hattick van afgelopen weekend. (lacht) “Het is een leuk extraatje, maar we liggen niet wakker van die topschutterstitel. We gunnen het elkaar allebei. Zo gaf ik zaterdag nog twee assists aan Yentl. Het voornaamste is dat we winnen en de titel pakken. Wie scoort, is van geen tel. Maar we vormen inderdaad een mooi spitsenduo”, besluit Sven, die straks de allereerste titel uit zijn voetbalcarrière kan pakken.

Zaterdag 9 april om 18 uur: Winkel Sport B – Dosko Beveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier