KVV Coxyde verslaat Geel en is nu vier weken ongeslagen

KVVC mengt zich met een 3-1-overwinning nu voluit in het degradatiedebat in de hoogste amateurklasse, na een desastreus seizoensbegin.

Na drie minuten stonden de bezoekers op voorsprong toen Christiaens een voorzet kon binnenkoppen. Geel duwde even door, maar KVVC hield stand. Mohammed trof de dwarsligger, maar niet veel later stond het dan toch gelijk: Vandamme kapte zich mooi vrij en scoorde, 1-1.

Geel startte goed aan de tweede helft, toch nam KVV Coxyde daarna het heft in handen. Diakho en Mohammed waren dicht bij een tweede treffer. Een kwartier voor affluiten werd speler-trainer-kapitein Vandamme gehaakt in de grote rechthoek. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en het stond 2-1. De thuisploeg kwam niet meer in de problemen: Diakho zorgde zelfs voor de beslissende derde treffer. Volgende zaterdag gaan de Koksijdenaars op zoek naar een stunt op het veld van Beerschot-Wilrijk.

(DD)

KVV Coxyde – ASV Geel 3-1:

Doelpunten: 3′ Christiaens 0-1, 33′ en 76′ Vandamme 1-1 en 2-1 (strafschop), 90′ Diakho 3-1.

KVVC: Flandrinck, Blanckaert, Luhaka, Ntika Bondombe, Salem-Ngabou, Misiatu Nzumbi (82′ Somay), Vanhaeren, Mohammed, Vandamme (90′ Kwani), Millimono (84′ Loisel), Diakho.