KVV Coxyde verrast en verslaat Dessel Sport met 2-0

Loisel scoorde de beslissende 2-0. © VDB
Redactie KW

Dankzij deze knappe overwinning springt KVVC naar de veertiende positie in de hoogste amateurreeks, op slechts drie punten van een veilige plaats.

Na de zware 4-0-nederlaag bij titelfavoriet Beerschot-Wilrijk verdween Dante Blanckaert uit de ploeg, ten voordele van Christopher Luhaka. Joey Millimono was er niet bij wegens hinder aan de teen. KVVC startte sterk en dat resulteerde al snel in een strafschop na een overtreding op Ousmane Diakho. Speler-trainer Jamaïque Vandamme zette Kustermans op het verkeerde been: 1-0. De kustploeg bleef beter dan de tweede in de stand, Fred Salem-Ngabou dwong de bezoekende doelman tot een knappe parade. Dessel maakte niet veel klaar, hun enige doelkans voor de pauze ging over de goal van KVVC-goalie Flandrinck.

Tweede helft

Dessel eiste de bal op na de pauze, maar meer dan steriel veldoverwicht leverde dat niet op. KVV Coxyde gaf weinig weg en na ruim een uur spelen, viel de beslissing. Yassine Mohammed bereikte Yohann Loisel en hij verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg. Diakho kwam nog dicht bij een derde Koksijdse treffer, maar het bleef 2-0. KVVC springt dankzij deze verdiende zege over Sprimont en Oosterzonen naar een veertiende plaats in het klassement. Volgende zaterdag volgt de verre verplaatsing naar Virton.

(DD – foto Bart)

KVV Coxyde – Dessel Sport: 2-0

KVVC: Flandrinck, Salem-Ngabou (73′ Blanckaert), Ntika Bondombe, Luhaka, Somay, Misiatu Nzumbi (75′ Kwani), Mohammed, Vanhaeren, Loisel, Vandamme (87′ Kassambala), Diakho.

Doelpunten: 7′ Vandamme 1-0 (strafschop), 66′ Loisel 2-0