KVV Coxyde verliest met 4-0 bij leider Beerschot-Wilrijk

KVVC begon niet slecht op het Kiel, maar na ruim een halfuur stond het plots al 3-0 voor de thuisploeg.

Koksijde verscheen zonder complexen aan de aftrap en startte goed aan de wedstrijd. Veel doelgevaar leverde dat echter niet op, afgezien van een bijna-owngoal van Prychynenko. Op het kwartier stond het plots 1-0 voor Beerschot-Wilrijk, Jaric Schaessens scoorde op aangeven van Alexander Maes. Tien minuten later kon Diakho vrijstaand koppen, maar doelman Clepkens had een knappe redding in huis. Helaas voor KVVC viel de goal niet veel later aan de overkant, Hernan Losada krulde een vrije trap mooi binnen. Bijna onmiddellijk daarna zette Rusu de overdreven 3-0-ruststand op het scorebord.

De tweede helft startte dramatisch voor KVV Coxyde met een eigen doelpunt van Ntika Bondombe. De ruim 6.000 Beerschot-fans kraaiden van de pret en hoopten op nog meer doelpunten, maar onder andere De Jonghe en Losada scoorden net niet. De Antwerpenaars blijven dankzij deze 4-0-zege leider in de hoogste amateurreeks, Beerschot loopt zelfs uit op Dessel dat verloor bij Heist. KVV Coxyde speelt volgende zondagnamiddag thuis tegen Dessel Sport.

(DD)

FC. O. Beerschot-Wilrijk – KVV Coxyde 4-0

Doelpunten: 18′ Schaessens 1-0, 31′ Losada 2-0, 33′ Rusu 3-0, 48′ Ntika Bondombe (e.d.) 4-0