KVV Coxyde verliest met 3-0 bij SK Heist

Diakho scoorde maar werd afgevlagd wegens buitenspel.
Redactie KW

KVVC speelde een sterke eerste helft tegen subtopper Heist, maar twee snelle treffers na de pauze legden de match in een definitieve plooi.

De wedstrijd startte evenwichtig, maar na ruim een kwartier legde scheidsrechter Timothy Crul de bal op de stip na een vermeende duwfout van Ntika Bondombe. Bart Webers aarzelde niet en het stond 1-0 voor Heist. KVVC was niet aangeslagen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Diakho scoorde, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Ntika Bondombe knalde op het half uur een vrije trap – van op 40 meter – tegen de kruising. Ook Yasinne Mohammed scoorde net niet. Heist-trainer Keleman zag het met lede ogen aan en voerde prompt een tactische wissel door. Toch gingen de jongens van de geblesseerde Jamaïque Vandamme rusten met een achterstand.

Weggevers

Na de pauze schoot KVV Coxyde zichzelf in de voet door twee treffers weg te geven: Challouk en Ventose profiteerden en de wedstrijd was meteen gespeeld. Heist kwam zelfs nog enkele keren in de buurt van een vierde of zelfs vijfde doelpunt, maar het bleef bij 3-0. Volgende zondag speelt KVVC thuis tegen KMSK Deinze.

(DD – foto Bart)

KSK Heist – KVV Coxyde: 3-0

Doelpunten: 18′ Webers 1-0 (pen.), 50′ Challouk 2-0, 57′ Ventose 3-0