KVV Coxyde haalt zijn gram tegen Hasselt

Bruno Kwani maakte de 2-0. © VDB

KVVC voetbalde ruim een uur met tien man, maar won verdiend met 2-1.

KVV Coxyde had nog een eitje te pellen met de Limburgers na de paspoortaffaire, maar de openingsfase had weinig om het lijf. Na ruim 10 minuten kreeg Hasselt uit het niets een enorme kans, maar Ouedragogo botste op Ampe, die redding bracht met een sterke voetreflex. De wedstrijd kabbelde rustig voort, maar plots liet Somay zijn ploegmaats in de steek. De verdediger kreeg rood na een domme reactie. De man-meer-situatie inspireerde de Hasselaars niet, het was KVVC dat nog dreigde met o.a. een mooie plaatsbal van Yassine Mohammed op vrije trap.

Tweede helft

Na de pauze eisten de bezoekers de bal op, maar veel gevaar leverde dat niet op. Koksijde loerde op de tegenaanval, maar de laatste pass was niet precies genoeg om tot echt doelgevaar te komen. Halfweg de tweede periode miste Ouedragogo opnieuw een enorme kans en drie minuten later stond het plots 1-0 voor KVVC. Loisel rondde een knappe counter af, via doelman Daniels en de verste doelpaal. Niet veel later veroorzaakte de bezoekende keeper een overbodige fout: penalty voor KVVC. Diakho trapte die ultieme doelkans knullig naast. Vijf minuten voor affluiten verdubbelde de ingevallen Kwani dan toch de voorsprong na een knappe actie. De wedstrijd leek gespeeld, maar door een snelle tegentreffer van Ouedragogo werd de slotfase nog spannend. KVVC gaf niet veel meer weg en pakt drie belangrijke punten tegen een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd in de hoogste amateurklasse.