KV Kortrijk zet 10 jaar eerste klasse in de verf met authentieke uitshirts

© VDB
Christof Decraene

Dat maakte de eersteklasser gisteren bekend tijdens de ploegvoorstelling. Daar werd ook de ‘warmste supporter’ in de bloemetjes gezet.

Het waren Lauwenaar Jeremy Vandoorne, bekend van de tv-serie Rox, en influencer Jamie-Lee Six die de presentatie voor hun rekening namen. Die begon met een interview met voorzitter Joseph Allijns, die terugblikte op 10 jaar KV Kortrijk in eerste klasse. “Wat KVK heeft verwezenlijkt, is heel mooi. Wat mijn mooiste moment is in al die jaren? Er zijn er eigenlijk heel veel: onze redding op de slotspeeldag in het eerste seizoen, al die keren dat we Club Brugge versloegen in ons eigen stadion, de zege op Anderlecht, de manier waarop we veel topclubs pijn hebben gedaan, de bekerfinale… Maar als ik er eentje moet uitpikken, dan opteer ik voor de periode november vorig jaar tot het einde van het seizoen, waarin we onder Glen De Boeck voor een enorme remonte hebben gezorgd en vanuit een verloren positie nog bijna de bekerfinale en play-off 1 speelden.”

Nieuw stadion

Er werd ook even gepolst naar het nieuwe stadion, maar Allijns bleef daar wat op de vlakte. “Het nieuwe stadion is héél belangrijk, anders heeft de club geen toekomst meer. Maar die toekomst ziet er wel heel rooskleurig uit, meer wil ik er niet over kwijt.”

Coach Glen De Boeck mocht ook zijn verwachtingen zeggen. “Als coach is mijn prognose altijd dezelfde: spelers beter maken en goed voetbal spelen. Daar ben ik vorig seizoen bij KVK in geslaagd en ik wil op dat elan doorgaan. Er is ondertussen al wat kwaliteit bijgekomen, maar er moet er zeker nóg bijkomen.”

Teddy Chevalier

Naast de obligate interviews werden ook de outfits voor komend seizoen voorgesteld. Het thuisshirt is wit met rode strepen, maar vooral het uitshirt is knap.

Het nieuwe uitshirt van KV Kortrijk werd geshowd door Tessa Planckaert, de WK-babe van Krant van West-Vlaanderen.
Het nieuwe uitshirt van KV Kortrijk werd geshowd door Tessa Planckaert, de WK-babe van Krant van West-Vlaanderen.© Foto Bart

Daarop staan alle namen van de spelers die in de voorbije tien jaar voor KVK hebben gespeeld. Voorts werd Teddy Chevalier gehuldigd als Kerel van het Seizoen en werd Maxim Servaege gehuldigd als ‘Warmste Supporter’. Dat was een actie van sponsor Iso Protect waarbij drie fans moesten proberen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een zelf gekozen goed doel. Servaege stond voor de Sportschuur, een verlaten loods die opgeknapt moet worden en waar kinderen en jongeren dan onder de vlag van KVK kunnen voetballen. Dit project bracht 2700 euro op, een bedrag dat door Iso Protect werd verdubbeld.