Charleroi en KV Kortrijk hadden beiden hun poule in play-off 2 gewonnen. Kortrijk eindigde voor Standard, Moeskroen-Péruwelz en Waasland-Beveren, Charleroi voor Lokeren, KV Mechelen en Sint-Truiden. In de heenwedstrijd van deze play-off-finale won Charleroi thuis met 1-0. In een nerveuze terugwedstrijd wonnen de Carolo's met 1-2. Perbet opende de score, Sarr stelde gelijk en in blessuretijd scoorde Tainmont nog de 1-2. Charleroi verloor daarna de strijd voor het Europese ticket tegen RC Genk.

Charleroi viert in het Guldensporenstadion. Afwachten of we dat beeld ook vanavond zullen zien., BELGA
Charleroi viert in het Guldensporenstadion. Afwachten of we dat beeld ook vanavond zullen zien. © BELGA

Het is voor KV Kortrijk de derde keer dat het de finale van play-off 2 mag spelen, nog geen enkele keer slaagden de Kerels erin zich te plaatsen voor het duel met het nummer vier uit play-off 1. In het seizoen 2013-2014 verloor Kortrijk de finale na strafschoppen tegen Oostende.

Charleroi en KV Kortrijk hadden beiden hun poule in play-off 2 gewonnen. Kortrijk eindigde voor Standard, Moeskroen-Péruwelz en Waasland-Beveren, Charleroi voor Lokeren, KV Mechelen en Sint-Truiden. In de heenwedstrijd van deze play-off-finale won Charleroi thuis met 1-0. In een nerveuze terugwedstrijd wonnen de Carolo's met 1-2. Perbet opende de score, Sarr stelde gelijk en in blessuretijd scoorde Tainmont nog de 1-2. Charleroi verloor daarna de strijd voor het Europese ticket tegen RC Genk.Het is voor KV Kortrijk de derde keer dat het de finale van play-off 2 mag spelen, nog geen enkele keer slaagden de Kerels erin zich te plaatsen voor het duel met het nummer vier uit play-off 1. In het seizoen 2013-2014 verloor Kortrijk de finale na strafschoppen tegen Oostende.