Charleroi en KV Kortrijk hadden beiden hun poule in play-off 2 gewonnen. Kortrijk eindigde voor Standard, Moeskroen-Péruwelz en Waasland-Beveren, Charleroi voor Lokeren, KV Mechelen en Sint-Truiden. In de heenwedstrijd van deze play-off-finale won Charleroi thuis met 1-0. In een nerveuze terugwedstrijd wonnen de Carolo's met 1-2. Perbet opende de score, Sarr stelde gelijk en in blessuretijd scoorde Tainmont nog de 1-2. Charleroi verloor daarna de strijd voor het Europese ticket tegen RC Genk.

Charleroi viert in het Guldensporenstadion. Afwachten of we dat beeld ook vanavond zullen zien. © BELGA

Het is voor KV Kortrijk de derde keer dat het de finale van play-off 2 mag spelen, nog geen enkele keer slaagden de Kerels erin zich te plaatsen voor het duel met het nummer vier uit play-off 1. In het seizoen 2013-2014 verloor Kortrijk de finale na strafschoppen tegen Oostende.

Charleroi en KV Kortrijk hadden beiden hun poule in play-off 2 gewonnen. Kortrijk eindigde voor Standard, Moeskroen-Péruwelz en Waasland-Beveren, Charleroi voor Lokeren, KV Mechelen en Sint-Truiden. In de heenwedstrijd van deze play-off-finale won Charleroi thuis met 1-0. In een nerveuze terugwedstrijd wonnen de Carolo's met 1-2. Perbet opende de score, Sarr stelde gelijk en in blessuretijd scoorde Tainmont nog de 1-2. Charleroi verloor daarna de strijd voor het Europese ticket tegen RC Genk.Het is voor KV Kortrijk de derde keer dat het de finale van play-off 2 mag spelen, nog geen enkele keer slaagden de Kerels erin zich te plaatsen voor het duel met het nummer vier uit play-off 1. In het seizoen 2013-2014 verloor Kortrijk de finale na strafschoppen tegen Oostende.