Glen De Boeck: “KV Mechelen is meer dan alleen Bandé”

© VDB
Christof Decraene

Maar de Kortrijkcoach zal zijn team niet aanpassen aan de tegenstander voor het belangrijke degradatieduel met KV Mechelen zaterdagavond.

De bekerwedstrijd tegen AA Gent, op een drassig en heel zwaar veld, is volledig verteerd. “Drie dagen recuperatie moeten volstaan voor een voetballer”, weet de Kortrijktrainer. “En als je wint, dan verteer je die inspanningen zoveel makkelijker.”

En winnen doet Kortrijk: de vier partijen voor eigen volk – twee in competitie en twee in de Croky Cup – werden telkens winnend afgesloten met een knappe 15-6-doelpuntenverhouding. “Ik ben nog van geen enkele wedstrijd echt ontevreden geweest. Zelfs niet na de 4-0-nederlaag op Anderlecht. Daar hadden we geen kansen, maar wel mogelijkheden. Daar hebben we op gewerkt en sindsdien loopt het qua afwerking beter.”

Ook KV Mechelen, die dus op bezoek komt in het Guldensporenstadion, is na de trainerswissel niet onaardig bezig. Het won vorige week zelfs nog op het veld van KV Oostende. “Het wordt een duel tussen twee teams die in een goede flow zitten. Allen daarheen”, gekscheert De Boeck. “KV Mechelen heeft met Bandé een topper in de rangen lopen, maar Malinois is meer dan Bandé alleen. Of ik met een punt tevreden zou zijn? Dat hangt van de wedstrijdomstandigheden af.”

Voor het duel met KVM mist De Boeck de langdurig geblesseerden Rolland en Ivanof. Lepoint ondervond nog wat last en onderging een scan. Youcef Attal pikte aan bij de groep na zijn knieblessure terwijl Hervé Kage ziek out is voor Mechelen. Gary Kagelmacher is fit, hij speelde dinsdag 90 minuten tegen Gent en deed dat voortreffelijk. “Hij straalde heel veel rust uit”, looft de Kortrijktrainer de speler die hij jaren geleden naar Beerschot haalde. “En die rust straalt af op de hele verdediging. Niet toevallig speelden backs Kristof D’Haene en Lucas Rougeaux hun beste wedstrijd van het seizoen.”

Glen De Boeck:
© VDB

En ook Makarenko naar het middenveld loodsen, waar hij als extra buffer naast Hannes Van Der Bruggen speelt, was een goede zet. “Dat hij niet meer op de linksachter staat, heeft niks te maken met zijn prestatie in Anderlecht (Makarenko scoorde daar al na 40 seconden een rare owngoal, red.), maar hij heeft gewoon niet mijn profiel van een linksachter. Ja, ik heb het daarover gehad met mijn assistenten, maar zij waren niet akkoord. Gelukkig heb ik toch mijn zin gedaan”, lacht Glen De Boeck.