Toen was Christophe Lepoint een viertal maanden buiten strijd nadat hij zijn enkel had verzwikt en er zelfs een operatie aan te pas moest komen. Woensdag blesseerde de 34-jarige Belg zich opnieuw op training. "Misschien is er kraakbeen geraakt, we moeten afwachten", liet KVK-trainer Yves Vanderhaeghe zich ontvallen tijdens het wekelijkse perspraatje.

Lepoint is er dus al zeker niet bij zaterdag tegen Moeskroen en allicht ook niet dinsdag tegen Zulte Waregem, twee van zijn ex-clubs. Gary Kagelmacher en Ilombe Mboyo zijn wel fit. "Moeskroen kondigt zich als moeilijk aan", weet Vanderhaeghe, die zelfs de loftrompet bovenhaalt voor zijn collega. "Hun nieuwe coach Bernd Storck heeft er iets van gemaakt. Ze zetten veel druk naar voren, gaan niet louter voor hun goal liggen. Ik vind het verrijkend. Maar ik wil uiteraard winnen en het thuispubliek nog eens verwennen met een zege (het zou pas de tweede thuisoverwinning van het seizoen zijn, red.). Met een zege houden we ook Moeskroen en enkele andere ploegen, die net onder ons staan, af."

Top zes tegen mekaar

Drie extra punten betekent ook dat Kortrijk weer dichter bij de top zes sluit, zeker omdat de volledige top zes komend weekend tegen mekaar speelt. "Er zijn een resem ploegen die zich graag in de strijd voor play-off 1 willen mengen. Ik zou dat uiteraard ook graag doen, maar na één zege wens ik liever nog bescheiden te blijven en me te behoeden voor grote uitspraken. Als we effectief in de top zes willen eindigen, dan zullen we quasi een perfecte tweede ronde moeten afwerken. Ik wil voorlopig wel graag de ploegen boven ons op stang blijven jagen, over enkele maanden zien we dan wel hoe hoog we nog mogen mikken."

Toen was Christophe Lepoint een viertal maanden buiten strijd nadat hij zijn enkel had verzwikt en er zelfs een operatie aan te pas moest komen. Woensdag blesseerde de 34-jarige Belg zich opnieuw op training. "Misschien is er kraakbeen geraakt, we moeten afwachten", liet KVK-trainer Yves Vanderhaeghe zich ontvallen tijdens het wekelijkse perspraatje.Lepoint is er dus al zeker niet bij zaterdag tegen Moeskroen en allicht ook niet dinsdag tegen Zulte Waregem, twee van zijn ex-clubs. Gary Kagelmacher en Ilombe Mboyo zijn wel fit. "Moeskroen kondigt zich als moeilijk aan", weet Vanderhaeghe, die zelfs de loftrompet bovenhaalt voor zijn collega. "Hun nieuwe coach Bernd Storck heeft er iets van gemaakt. Ze zetten veel druk naar voren, gaan niet louter voor hun goal liggen. Ik vind het verrijkend. Maar ik wil uiteraard winnen en het thuispubliek nog eens verwennen met een zege (het zou pas de tweede thuisoverwinning van het seizoen zijn, red.). Met een zege houden we ook Moeskroen en enkele andere ploegen, die net onder ons staan, af."Drie extra punten betekent ook dat Kortrijk weer dichter bij de top zes sluit, zeker omdat de volledige top zes komend weekend tegen mekaar speelt. "Er zijn een resem ploegen die zich graag in de strijd voor play-off 1 willen mengen. Ik zou dat uiteraard ook graag doen, maar na één zege wens ik liever nog bescheiden te blijven en me te behoeden voor grote uitspraken. Als we effectief in de top zes willen eindigen, dan zullen we quasi een perfecte tweede ronde moeten afwerken. Ik wil voorlopig wel graag de ploegen boven ons op stang blijven jagen, over enkele maanden zien we dan wel hoe hoog we nog mogen mikken."