KFC Lichtervelde kijkt uit naar eindrondederby tegen KSKV Zwevezele B

Gil Dhulster. © Foto Kurt
Redactie KW

KFC Lichtervelde wacht een dubbele derby met KSKV Zwevezele in de halve finales van de eindronde. De blauw-witten vangen het tweeluik vol vertrouwen aan, wetende dat beide derby’s tijdens de reguliere competitie werden gewonnen.

“Los daarvan is het altijd iets meer tegen Zwevezele. Omdat het een derby is tegen een topploeg wil je toch altijd dat tikkeltje extra brengen”, blikt Gil Dhulster vooruit. Dankzij een 4-0-zege tegen Lowingen en 1-8-overwinning bij KFC Aarsele tankte KFCL extra vertrouwen voor de eindstrijd. “Natuurlijk is het leuker om zo de eindronde in te gaan. Laat ons beginnen met zondag en dan zien we wel stap voor stap hoe het verder verloopt.”

Tijdens de reguliere competitie verliep het parcours wat hobbelig. “Ik denk dat die wisselvalligheid ook te maken heeft met het feit dat we twee trainers hadden gedurende het seizoen. Los van enkele matchen die wat minder waren, zijn we er toch elke week voor gegaan. Ik zou niet weten wie het niet zou zien zitten om de eindronde te winnen.”

Voor de vertrekkers zou het een mooi afscheid zijn. De Lichterveldenaar blijft, ondanks eerdere berichten van een overstap naar Lendelede, toch bij KFCL. “Enkele weken geleden heb ik beslist om in Lichtervelde te blijven. Allebei de ploegen verstonden mijn keuze. Als je dat op een normale manier uitlegt, begrijp ik dat niemand daar moeilijk over doet. Het hing af van verschillende factoren: werk, ambities en je goed voelen in de groep. Dan zet je de pro’s en contra’s naast elkaar.”

Maar eerst nog tweemaal knallen tegen de buren. De flankspeler verwacht een open partij. “We zijn twee aanvallende ploegen. En we willen allebei voetballen. Ik zou dan ook niet weten waarom het een gesloten partij zou zijn. En het is een derby. Alles is aanwezig voor een perfecte zondagnamiddag.” (BV)