Jana Coryn en Silke Demeyere worden titel met Lille afgenomen

Silke Demeyere en Jana Coryn. (Foto David Catry) © Sportpix.be
Christof Decraene

Als gevolg van een administratief probleem met de licentie van een speelster wordt Lille vier punten afgepakt waardoor niet Lille, maar concurrent La Roche de titel in de Franse tweede klasse pakt.

Twee weken geleden wonnen de dames van Lille – met de Waregemse Jana Coryn en de Harelbeekse Silke Demeyere – de confrontatie tegen eerste achtervolger La Roche-sur-Yon met 5-1 en kroonden zich zo op een speeldag voor het einde tot kampioen in de Franse tweede klasse. Maar daar is nu een staartje aan gekomen. Na een klacht van… La Roche over die licentie van speelster Laëtitia Chaheh Yimga, die in januari overkwam uit Litouwen, wordt Lille de drie punten van die zege afgenomen en krijgt het als straf nog een aftrek van een extra punt.

Omdat op de slotspeeldag Lille niet verder raakte dan een 0-0-gelijkspel in de derby tegen Arras en La Roche ruim won van Brest eindigen beide teams nu ex aequo eerste, maar is La Roche – voorlopig – kampioen omdat het betere resultaten haalde in de onderlinge duels. Omdat het bestuur van Lille van oordeel is dat ze de geijkte weg gevolgd hebben om de licentie van die bewuste speelster te verkrijgen én omdat die gehomologeerd werd door de bevoegde instanties, gaat Lille in beroep tegen de beslissing van de puntenaftrek.