En plots moet Racing Lauwe weer naar onder beginnen te kijken

© VDB
Redactie KW

Er was een tijd dat je over goede papieren moest beschikken om aan de Lauwse statie iets te rapen. Nog niet zo lang leden stond RC Lauwe bekend voor zijn sterke thuisreputatie. De laatste weken trapten Wielsbeke en Varsenare die stevige reputatie aan diggelen.

“We schoten in eigen voet”, beweert trainer Joachim Heytens. “Na onze mooie overwinning op Oostduinkerke, waar we met mooi en fris voetbal de kustploeg geen schijn van kans lieten, bakten we er voor eigen volk tegen Varsenare helemaal niks van. Het verschil met vorige week was schrijnend groot. Het gevolg is dat we ons nog zullen moeten reppen om niet in de gevarenzone terecht te komen. Zaterdag moeten we leider en toekomstig kampioen Oostkamp in de ogen gaan kijken. Met een punt zou ik niet ontevreden zijn. En het kan. Weliswaar op voorwaarde dat we met een betere mentaliteit dan tegen Varsenare aan de aftrap komen.”

Met een voorlopige tiende plaats en vijf punten meer dan de nummer twaalf Boezinge hoeft RC Lauwe zich nog geen zorgen te maken. “Kan best zijn, maar mits te winnen van Varsenare, stonden onze schaapjes nu al op het droge”, reageert Joachim Heytens. “Onze resterende wedstrijden zijn niet van de poes. Komt daarbij dat in het slot van de competitie de bedreigde ploegen plots uit hun krammen schieten. Zeker tegen ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hebben. Na de zege op Oostduinkerke liep ik met een big smile op het gezichtrond. Maar die veranderde tegen Varsenare in een pijnlijke grimas.” (Fonzie)

Zaterdag 14 maart om 20 uur: SV Oostkamp RC Lauwe.