Eigen jeugdspelers weg bij Cercle Brugge

Robbe Decostere © ACR
Redactie KW

Groen-zwart bereikte een akkoord met AFC Tubeke met betrekking tot een uitleenbeurt voor de West-Vlamingen Robbe Decostere en Charles Vanhoutte.

Robbe Decostere en Charles Vanhoutte maakten vorig seizoen hun debuut in de Jupiler Pro League en werden tijdens de voorbereiding voor dit seizoen opgenomen in de A-kern. Vanhoutte zat tijdens de eerste twee competitiematchen van dit seizoen op de bank, maar werd daarna net als Decostere naar de beloftekern doorverwezen. Ook omdat Cercle Brugge heel wat nieuwe spelers binnenhaalde en nog wilde aantrekken.

Robbe Decostere (21) uit Kortemark voetbalde voorheen in zijn woonplaats, KSV Roeselare, Club Brugge en was nu aan zijn vijfde seizoen bij Cercle bezig. Hij studeert handelswetenschappen in Gent. Hij is van nature een verdedigende middenvelder en speelde vorig jaar vaak als centrale verdediger. Door de nieuwe trainer Fabien Mercadal werd hij in zijn systeem als rechtsachter uitgespeeld.

Charles Vanhoutte
Charles Vanhoutte© ACR

Charles Vanhoutte (20) uit Kortrijk begon als jonge voetballer bij KSC Wielsbeke en trok daarna naar Zulte-Waregem en Cercle Brugge. Hij studeert lichamelijke opvoeding in Torhout en speelt voornamelijk in het middenveld, zowel aanvallend als verdedigend.

Beide West-Vlamingen beginnen nu dus aan een nieuwe uitdaging. AFC Tubeke degradeerde vorig seizoen uit de Proximus League en speelt nu in de Eerste Amateurdivisie.

(ACR)