Eendracht Kuurne onderuit in WS Bellegem (4C): “Lichte penalty’s”

Jordi Vanovertveldt. © LLV
Redactie KW

Eendracht Kuurne heeft de prestatie van tegen Dottenijs B niet kunnen herhalen in WS Bellegem. De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar een tweede penalty in de tweede helft zorgde voor een 3-2-nederlaag. Bellegem zit daardoor leider Jong Vijve op de hielen. Zondag maken de groenhemden de verplaatsing naar Wervik B, terwijl Kuurne NS Heule ontvangt.

Jordi Vanovertveldt is nog altijd maar 20 en toch al een van de vertrouwde namen bij WS Bellegem. “Bij Bellegem heb ik mijn eerste voetbalschoenen versleten”, doet de Bellegemnaar zijn verhaal. “Daarna ben ik overgestapt naar WS Lauwe en heb ik ook nog twee seizoenen bij Zwevegem gespeeld. Vier jaar geleden kwam ik terug naar de groen-witte schaapstal. Ik was nog net geen 18 toen ik hier de eerste ploeg haalde. Momenteel hebben we een mix van jeugd en ervaring.”

“Sinds we vorig seizoen vriend en tegenstrever verrasten en we lang meestreden voor de titel zijn de ambities iets toegenomen. Daarom is het nog niet van moeten. In vergelijking met vorig seizoen hebben we nu een bredere kern. De trainer heeft meer keuzemogelijkheden en kan gemakkelijker blessures en schorsingen zonder kleerscheuren opvangen. Zondag kijken we Wervik in de ogen. Met die B-teams weet je vooraf nooit waar je aan toe bent. Iedere week komen ze met een andere ploeg aan de aftrap.”

“Nauwkeuriger zijn”

Debutant Maxime Dumon zag een enthousiast Kuurne, dat bij momenten te onnauwkeurig was. “Er zat zeker meer in”, zucht de 21-jarige middenvelder. “Jammer dat we de gecreëerde kansen niet konden verzilveren. Bellegem teerde op de ervaring van enkele beslissende spelers en speelde na de 3-2 de match goed uit. Al valt er over de lichte penalty’s volgens mij te discussiëren.”

Maxime Dumon.
Maxime Dumon.© OV

Maxime, die overkwam van Jong Vijve, maakte zijn debuut in de eerste ploeg van Eendracht. “Het was best pittig invallen in een wedstrijd die op dat moment op kruissnelheid was. We drukten door om de verdiende gelijkmaker te maken, maar de thuisploeg dacht vooral aan tijd winnen. Ik kreeg zelf ook een kansje om te scoren, maar mijn vrije trap raakte de muur. Deze groep heeft veel potentieel, een goede teamgeest en vooral veel goesting. Ik hoop de komende weken op nog meer speelmogelijkheden.”

Dit weekend wacht met NS Heule opnieuw een taaie tegenstander. “Ik denk dat we van niemand bang hoeven te zijn”, aldus Maxime. “Het geluk is nog niet aan onze zijde, maar als we nog dat tikkeltje nauwkeuriger en dodelijker kunnen zijn voor doel denk ik dat we iedereen pijn kunnen doen. We zullen alleszins hard werken om de drie punten weer thuis te houden.” (Fonzie/OV)

WS Bellegem 3 – 2 FC Eendracht Kuurne

Bellegem: Deltour, Vanovertveldt (80′ Blomme), Verghote, Deconinck, Cottens, Van Wynsberghe, Vandendriessche (69′ Nuytten), H. Tieberghien, Lefebvre, Vereeke, M. Tieberghien.

Kuurne: Vanlede, Dierick, Maelfait, Duquesne (85′ Duyck), A. Verhaeghe, O. Verhaeghe, Blondeel (54′ Toprek), Ongenaert (73′ Dumon), Hochepied, Parmentier, Debrouwere.

Doelpunten: 7′ Parmentier, 0-1, 15′ Cottens 1-1 (pen.), 34′ Debrouwere 1-2, 35′ Van Wynsberghe 2-2, 62′ Cottens 3-2 (pen.).

Zondag 24 september om 15 uur: Eendracht Wervik B – WS Bellegem en FC Eendracht Kuurne – NS Heule.