Dames Essevee schrapt zijn provinciaal team

Jeroen D'Hulster

De vrouwenploeg van eersteprovincialer SV Zulte Waregem C bestaat niet langer. De meeste speelsters vinden onderdak bij Olsene Sportief, dat met een nieuwe damesploeg start in derde provinciale.

“In eerste provinciale werd een goed seizoen nochtans afgesloten met de vierde plaats”, vertelt Luc Declercq, de coördinator van het vrouwenvoetbal in Waregem. “Dat er geen ploeg meer in eerste provinciale zal spelen, is een beslissing van het bestuur van Zulte Waregem. Naar de toekomst toe willen wij jonge speelsters opleiden om met de B- of de A-ploeg te spelen. Bepaalde speelsters uit de U15 komen in die optiek al in aanmerking om in onze eersteprovincialer wat te rijpen, maar omdat sommigen van de vaste waarden daardoor concurrentie zouden krijgen, beslisten ze om aan te kloppen bij het nieuwe team van Olsene.”

Uiteindelijk bleven er nog twee speelsters over: Laura De Maeght en doelvrouw Jolien Douterloigne. “Jolien schuift nu op naar de A-ploeg en zal daar de doublure worden van Elke Geeraert. “Meteen vervangt zij ook Ianthe Meersschaert, die naar Club Brugge trekt”, aldus Luc Declercq. “In die omstandigheden was het beschikbare spelerspotentieel ontoereikend om verder met een C-ploeg in de hoogste provinciale reeks te spelen.”

Vier U15’ers met B-kern

De meisjes van de U15 mogen nog twee seizoenen langer bij de jeugd spelen. Meisjes met potentieel zal men op korte termijn nochtans laten meetrainen met de B-kern. Dat is al met vier jongeren het geval. Op termijn zullen bepaalde jongeren doorschuiven naar de A-kern, om in eerste nationale de kans te krijgen.

Toekomstgericht willen wij zowel in eerste als tweede nationale hoofdzakelijk met ‘eigen’ speelsters aantreden. Er is voldoende talent aanwezig. Dat zal de toekomst uitwijzen”, besluit coordinator Luc Declercq. (RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.