Tessa! Twee opeenvolgende nederlagen, in de FA Cup 2-0 tegen stadsrivaal ManU en in competitie bij titelrivaal Arsenal 1-0. Is dat dan crisis bij de Women Manchester City?

"Ja. Zijn we niet gewoon. Maar ManU was geen FA, was nog de groepsfase Continental Cup, met nog tweedeklassers, dat was geen ramp. Het verlies tegen Arsenal kwam harder aan. Vorig seizoen wonnen we Continental én FA Cup, dit jaar is de titel het absolute hoofddoel. Maar het is nog vroeg en we staan nog maar op één puntje van Chelsea, met Arsenal als dé concurrent. Eigenlijk zouden we ons nog niet ongerust moeten maken."

Maar...?

"Afgelopen wedstrijden is gebleken dat onze kern te smal is, zeker in vergelijking met Arsenal en Chelsea. Een paar geblesseerden en geschorsten en we komen in problemen. Aanvallend te weinig kansen en achterin te veel tegengoals is het resultaat. Bovendien hebben we dit seizoen wel pech met de loting. In de Continental Cup de zwaarste groep van allemaal en in de 1/8ste van de Champions League met Atlético Madrid ook de zwaarst mogelijke tegenstander."

Ja, er volgde deze week ook nog een zware opdracht in Madrid, na die 1-1 thuis.

"En na alweer een lastige reis. Zondag zaten we al vijf uren op de bus, van Londen naar Manchester, en dinsdag moesten we al om 7 uur 's morgens in de luchthaven zijn. Opstaan dus om 6 uur. Om pas om 15 uur in Madrid te trainen. Nog úren hangen in het hotel, denk maar niet dat we in Madrid nog iets konden bezoeken. En dat allemaal omdat we low cost vliegen (zucht)."

Neen?! De vrouwenploeg van het prestigieuze Manchester City, top of the world, vliegt low cost?!

"Ja! Volgens mij vlogen we ook omwille van de centen terug van Madrid naar Liverpool. En dan alweer die bus op. En dan zeggen dat Manchster City een eigen, gepersonaliseerd vliegtuig heeft! Voor de mannen, ja!"

Nu denken veel mensen: och here, wat hebben de profspeelsters van City het toch zwaar.

"Maar neen, ik wil niet zagen. Alleen zien of weten de mensen niet dat we heus niet zo'n verwend leventje hebben. Maar vraag nu eens iets geestigs!"

Club Brugge op PSG komende dinsdag? Maar dat wordt wellicht ook niet geestig. Of ze moeten spelen zoals Standard vorige zondag tegen Club.

"Dat zit niet in hun spel. Hebben ze ook de spelers niet voor. Dan hebben ze wel snelle aanvallers waarmee je kan counteren, als je diep terugzakt moet je ook een spits hebben die een bal kan bijhouden. En dat heeft Club niet echt, of het zou moeten Diagne zijn."

Hoe is het op het thuisfront?

"Hoezo?"

Manchester City verloor twee keer naeen en Racing Waregem verloor met zware 4-0 cijfers. Het was gezellig bij Wullaert-Deveugele, geloof ik. Of hadden ze in Waregem gelezen dat mevrouw Wullaert Racing iever geen eindronde zag spelen?

"Haha, dat zal het niet zijn geweest. Het was echt een collectieve offday, zei Mathi. Maar mijn broer Jarne heeft met Wielsbeke wel gewonnen. Broertje mag ook eens de eer van de familie hoog houden, hé."

Tessa! Twee opeenvolgende nederlagen, in de FA Cup 2-0 tegen stadsrivaal ManU en in competitie bij titelrivaal Arsenal 1-0. Is dat dan crisis bij de Women Manchester City?"Ja. Zijn we niet gewoon. Maar ManU was geen FA, was nog de groepsfase Continental Cup, met nog tweedeklassers, dat was geen ramp. Het verlies tegen Arsenal kwam harder aan. Vorig seizoen wonnen we Continental én FA Cup, dit jaar is de titel het absolute hoofddoel. Maar het is nog vroeg en we staan nog maar op één puntje van Chelsea, met Arsenal als dé concurrent. Eigenlijk zouden we ons nog niet ongerust moeten maken."Maar...?"Afgelopen wedstrijden is gebleken dat onze kern te smal is, zeker in vergelijking met Arsenal en Chelsea. Een paar geblesseerden en geschorsten en we komen in problemen. Aanvallend te weinig kansen en achterin te veel tegengoals is het resultaat. Bovendien hebben we dit seizoen wel pech met de loting. In de Continental Cup de zwaarste groep van allemaal en in de 1/8ste van de Champions League met Atlético Madrid ook de zwaarst mogelijke tegenstander."Ja, er volgde deze week ook nog een zware opdracht in Madrid, na die 1-1 thuis. "En na alweer een lastige reis. Zondag zaten we al vijf uren op de bus, van Londen naar Manchester, en dinsdag moesten we al om 7 uur 's morgens in de luchthaven zijn. Opstaan dus om 6 uur. Om pas om 15 uur in Madrid te trainen. Nog úren hangen in het hotel, denk maar niet dat we in Madrid nog iets konden bezoeken. En dat allemaal omdat we low cost vliegen (zucht)."Neen?! De vrouwenploeg van het prestigieuze Manchester City, top of the world, vliegt low cost?!"Ja! Volgens mij vlogen we ook omwille van de centen terug van Madrid naar Liverpool. En dan alweer die bus op. En dan zeggen dat Manchster City een eigen, gepersonaliseerd vliegtuig heeft! Voor de mannen, ja!"Nu denken veel mensen: och here, wat hebben de profspeelsters van City het toch zwaar."Maar neen, ik wil niet zagen. Alleen zien of weten de mensen niet dat we heus niet zo'n verwend leventje hebben. Maar vraag nu eens iets geestigs!"Club Brugge op PSG komende dinsdag? Maar dat wordt wellicht ook niet geestig. Of ze moeten spelen zoals Standard vorige zondag tegen Club."Dat zit niet in hun spel. Hebben ze ook de spelers niet voor. Dan hebben ze wel snelle aanvallers waarmee je kan counteren, als je diep terugzakt moet je ook een spits hebben die een bal kan bijhouden. En dat heeft Club niet echt, of het zou moeten Diagne zijn."Hoe is het op het thuisfront?"Hoezo?"Manchester City verloor twee keer naeen en Racing Waregem verloor met zware 4-0 cijfers. Het was gezellig bij Wullaert-Deveugele, geloof ik. Of hadden ze in Waregem gelezen dat mevrouw Wullaert Racing iever geen eindronde zag spelen?"Haha, dat zal het niet zijn geweest. Het was echt een collectieve offday, zei Mathi. Maar mijn broer Jarne heeft met Wielsbeke wel gewonnen. Broertje mag ook eens de eer van de familie hoog houden, hé."