Tessa Wullaert: “Cupping verwijdert gifstoffen uit het lichaam”

Bij cupping therapie worden hete glaasjes op de rug gezet. Het is een techniek die gifstoffen uit het lichaam verwijdert. © Maxime Petit
Redactie KW

Iedere week belt onze senior writer met onze voetbalster in Engeland voor haar West-Vlaamse kijk op het voetbalwereldje.

Tessa! Wat heb je nu weer gedaan? Een cupping therapie…? Hete glaasjes op de rug?

“Een vriendendienst van Laurens Huysentruyt, personal trainer in Menen. Het is een techniek die gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Net zoals bij een massage of een ijsbad: je kan je er maar goed bij voelen.”

Het laat wel rare, rode bollen achter op het lichaam.

“Een hele week zelfs. Straks denkt men nog dat Mathi mij mishandeld heeft.” (lacht)

Dat doe je dus beter niet in de zomermaanden, wanneer je in luchtige zomerkleedjes rondloopt.

“In de zomermaanden voetbal ik niet, hé. Zo net voor de Algarve Cup kon het maar deugd doen, dacht ik.”

Een gelijkspel, een krappe winst en vooral een 4-0-nederlaag tegen Denemarken… Je kwam nog een paar bollen te kort?

“Denemarken is top 8 in Europa. We staan weer met de voeten op de grond. We weten dat pakweg die 6-1 tegen Kroatië nu ook weer niet zoveel voorstelde. Om op dat niveau te komen, zullen we vooral fysiek en tactisch nog een paar stappen moeten zetten. Vooral met het oog op de levensbelangrijke EK-kwalificatiematch tegen Zwitserland op 14 april.”

Het hele land houdt zich klaar. De voetbalbond houdt acties om 10.000 supporters in Leuven te krijgen. Dat zou een record zijn voor het Belgische vrouwenvoetbal.

“Zot, hé. Maar stel je voor dat er binnenkort beslist wordt dat er omwille van het coronavirus achter gesloten deuren moet gespeeld worden. Ik denk niet dat ik in een match zonder toeschouwers minder zou presteren. Je zit tenslotte ín die match, maar plezant is anders. In Engeland werd ik er nog niet mee geconfronteerd, maar in Portugal des te meer. De finale Duitsland-Italië van woensdag werd gewoon geannuleerd omdat de Italiaanse speelsters zo snel mogelijk terug naar Italië moesten. We hebben ook een paar speelsters die in Italië voetballen. Die moeten in België blijven en zullen dan maar individueel of ergens bij een Belgische club hun conditie met het oog op de match tegen Zwitserland op peil moeten houden. Maar hopen dus dat het snel voorbij is, dat virus.”

Zeg wel. Er is wel al hoge degradatiekoorts in Oostende. Redt KVO het, denk je?

“Ik denk het wel. Al geloof ik dat Cercle Brugge alles zal geven. Het is ook niet makkelijk voor KVO. Speculeren ze op een punt en houden ze alles gesloten om te rekenen op een counter? Ik denk dat ze dat pas het laatste kwartier mogen doen, geen risico’s nemen. Maar we hopen met z’n allen dat we volgend seizoen nóg vijf West-Vlaamse eersteklassers hebben, toch?”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.