COLUMN – “Francky Dury heeft goed geluisterd naar mij”

Iedere week belt onze senior writer met onze voetbalster in Engeland, voor haar West-Vlaamse kijk op het hele voetbalwereldje.

“Saidi Berahino: Dury heeft goed naar mij geluisterd”. © belga

Tessa! Toen Essevee met 4-0 verloor op Standard kreeg ik al meteen een whatsapp-je ‘4-0 op hun doos!” Maar Racing Waregem, de club van je lief Mathi, verloor met 4-0 van Rupel Boom en ik kreeg niets?

“Mathi zat vorig weekend bij mij in Manchester, ik had wel andere dingen te doen. Vandaar wellicht ook die 4-0. Maar intussen zitten we in de States. Almaar reizen en drie keer trainen en zes uur tijdsverschil, wil me niet meer wakker bellen aub.”

Je amuseert je duidelijk.

“Het is hier gelukkig heel mooi weer.”

Intussen won Zulte Waregem wel op Genk. Zijn die vertrokken?

“Ik denk het wel. Ik zag de match. Ik zei toch na die 4-0 dat Essevee dringend offensieve versterking nodig had? Francky Dury heeft goed geluisterd: die Berahino is een uitstekende aanvaller, met hele goeie voetjes.”

Maar met een kwalijke reputatie. Bad boy, volgens de Engelse pers. Zijn er in het Engelse vrouwenvoetbal ook bad girls?

“Ik ken er toch geen. Manchester City kijkt er ook streng op toe dat wij ons netjes gedragen, ook op de sociale media en zo. Als hier in de States speelsters een nachtje op stap zouden gaan zou de club er ook alles aan doen om dat intern te houden. Maar dat doen wij dus niet, hé.”

Intussen zit Mathi weer thuis. Birger Verstraete zou het niet kunnen, zonder zijn Zoë in het buitenland, jij zit al vier jaar alleen ver weg.

“Die mannen zijn gemakkelijk, de partner moet maar volgen! Ik zou het ook anders willen en we hebben het vorig seizoen – na drie jaar Wolfsburg – even geprobeerd, maar ik gun Mathi zijn vrijheid. Het is soms lastig, maar het lukt wel. Veel bellen, hé. Maar ik geef toe, dat hij vorig weekend even kon komen kijken naar een oefenmatch deed wel deugd. Ik scoorde meteen drie keer.” (lacht)

Intussen kijk ik uit naar KVK-Anderlecht, zaterdag. Lukt het Anderlecht met Chadli nu wel, denk je?

“Om te winnen? Neen. KVK moet niet bang zijn, ze hebben het geluk zo vroeg tegen Anderlecht te mogen spelen. Lang geleden dat Anderlecht zo’n aantrekkelijk voetbal brengt, maar ze gaan er pas binnen enkele weken helemaal staan. Nu wordt het 1-1. Denk ik.”

Ok, nog even Club Brugge, alleen eerste met 9 op 9 en Cercle Brugge, alleen laatste met 0 op 9.

“In de plaats van Cercle zou ik me toch zorgen gaan maken. En ik ben een fan van Percy Tau. En mag ik nu weer slapen?”

Je beloofde nog een professionele analyse van Palaversa.

“Hij sprong er deze keer niet uit bij KVO. Dag Buyse.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.